AZ moet genoegen nemen met puntendeling op Het Kasteel

ROTTERDAM / ALKMAAR – Na twee overwinningen heeft AZ gisteravond genoegen moeten nemen met slechts één punt. Daarmee is de achterstand op FC Twente, dat wél wist te winnen van Vitesse, opgelopen tot 7 punten en raakt de 3e plaats voor de Alkmaarders verder uit zicht.

Nadat Yuki Sugawara in de 25e minuut van de wedstrijd zijn eerste seizoenstreffer maakte en daarmee AZ op voorsprong bracht, leek het er lange tijd op dat de ploeg van Maarten Martens de volle drie punten mee naar huis zou nemen.

Zo’n twintig minuten voor tijd was het echter Arno Verschueren die met een kopbal van dichtbij voor de gelijkmaker zorgde en het ‘SP-AR-TA’  door door Het Kasteel liet galmen.

Daarna kregen beide ploegen nog kansen op de winst in Rotterdam. Zo was AZ-topscorer Vangelis Pavlidis een paar keer dicht bij een doelpunt en gold dat aan de andere kant voor onder anderen Sparta-spits Tobias Lauritsen. Het bleef echter bij 1-1.

AZ krijgt volgend weekend thuis tegen nummer vijftien Excelsior de kans om weer een zege te boeken. Ook de daaropvolgende drie weken staan voor de Alkmaarders relatief kansrijke confrontaties op het programma (Volendam, Vitesse en Heracles) voordat ze op 6 april op bezoek moeten in Eindhoven voor het treffen met beoogd landskampioen PSV.