112

Verdacht pakketje achtergelaten bij NS-pand in Alkmaar, geen treinen naar Uitgeest

Foto: Inter Visual Studio

ALKMAAR – Bij een pand aan de Van der Kaaijstraat in Alkmaar is vanmiddag een verdacht pakketje achtergelaten. Het vermoeden bestond dat er explosieven inzaten. Daarop is de EOD ingeschakeld die het pakketje veiliggesteld hebben. De persoon die het pakket had achtergelaten is aangehouden.

(bron en foto’s: NH / inter Visual Studio)

Een bomopruimingsdienst die in beschermende uitrusting actief is, loopt door de straat met materieel op de grond, terwijl op de achtergrond toeschouwers en hulpverleners aanwezig zijn.Het pakketje zou rond 12.30 uur zijn achtergelaten bij een verenigingsgebouw van de NS, waar ook wel feestjes gegeven worden: Spoorweg Ontspanning Vereniging Alkmaar.

De straat, maar ook de Hoeverkade, is nog altijd afgesloten. De bommelding trekt ook veel bekijks. De aangehouden verdachte vertoonde volgens de politie onbegrepen gedrag. Meer is over hem of haar niet bekend.

Geen treinen
Tussen Alkmaar en Uitgeest rijden ‘door inzet van de politie’ geen treinen, meldt de NS op X. Op het traject worden bussen ingezet. Naar verwachting wordt het treinverkeer rond 17.30 uur weer opgestart.

Cookieinstellingen