Update: Tim fietst 5000 km door Amerika om 50.000 euro op te halen voor 7-jarig dochtertje met Ushersyndroom

Tim fietst 5000 kilometer door Amerika, met gedachten bij dochtertje Eleyna
Tim fietst 5000 kilometer door Amerika, met gedachten bij dochtertje Eleyna
Foto: Tim Schroeder

KENNEMERLAND / AMERIKA – Bijna vijfduizend kilometer fietsen door Amerika via de zogenaamde Southern Tier fietsroute, van San Diego naar Jacksonville. Dat is wat Tim Schroeder, samen met zijn fietsmaat Richard, doet. Doel van deze monstertocht: het inzamelen van geld voor de Stichting Ushersyndroom. En daar heeft Tim alle reden voor.

Tim’s 7-jarige dochtertje Eleyna lijdt aan het Ushersyndroom, een zeldzame genetische aandoening die vanaf ongeveer het 10e levensjaar geleidelijk leidt tot doof- en blindheid. Het is onverteerbaar dat een zo vrolijk en levenslustig meisje als Eleyna een zo moeilijke toekomst te wachten staat. Voor vader Tim is stilzitten en afwachten dan ook geen optie. Hij zet alles in ’t werk om geld in te zamelen voor de Stichting Ushersyndroom, die het geld gebruikt voor onderzoek. De hoop is natuurlijk dat dat onderzoek ooit zal lijden tot medicijnen.

Dat geld inzamelen doet Tim door te fietsen… heel veel te fietsen. Eerder reed hij al van Hoofddorp naar Allicante en zamelde daarmee zo’n 25.000 euro in voor Stichting Ushersyndroom. En nu fietst hij dus in Amerika. Vorige week maakten we de stand op in Sierra Blanca na 2 weken fietsen. Toen stond de kilometerteller op zo’n 1200 kilometer. De afgelopen week hebben Tim en Richard daar zo’n 1100 kilometer aan toegevoegd. Maar liefst 2300 kilometer hebben ze achter de wielen. En daarmee zitten ze zo ongeveer op de helft. Gisteren sloten Tim en Richard hun fietsdag af in Luling, waar Tim even (onderstaand) verslag deed van het verloop van de fietstocht:

“Vandaag was fietsdag 19 en zijn aangekomen in Luling, zo’n 2300km van het startpunt San Diego. Bijna op de helft! Gister waren wij in San Antonio en dat was echt een leuke stad, met een oud binnencentrum met overal eettentjes langs het kanaal. En dat was ook wel even wenselijk want daarvoor kwam wij meer ghosttowns tegen (na elke 50km).

New Mexico en het eerste gedeelte van Texas was niet perse heel leuk fietsen. Veel langgestrekte geestdodende wegen en ook dagen met tegenwind en dat maakt het er dan zeker niet beter op. Een dag zelfs 100km tegen windkracht 5 in gefietst. 7 uur lang strijden tegen de wind was slopend. Zowel fysiek als mentaal, elke afzet kost dan zoveel kracht en voor je gevoel kom je amper vooruit, tuur je naar het asfalt om je te concentreren op je krachtinspanning en dan nog dat windgeruis in je oren. Paar dagen erna windkracht 7 tegen. Dit was niet te doen en hadden dan ook besloten een rustdag te nemen.

Gelukkig zijn wij inmiddels wel de XXL zandbak uit en fietsen wij inmiddels door meer vlakke gebieden met veel meer groen. Ook komen wij nu al meer dorpjes tegen en dat is ook fijn.

Tijdens het fietsen kijk ik geregeld even naar mijn tattoo op mijn arm. In het Arabisch staat er hoop. Niet dat ik dan hoop de finish te halen ofzo haha (die haal ik wel). Ik hoop dat Eleyna een mooie toekomst tegemoet gaat zonder al teveel worstelingen/uitdagingen door het Ushersyndroom. Deze zorgen zullen er als ouder natuurlijk altijd zijn.

Met mijn fietsactie wil ik Eleyna ook laten zien dat je mentaal en fysiek  meer aan kan dan je misschien denkt. Uiteraard hopen wij ook dat er ‘gewoon’ een medicijn op de markt zal komen. Hier is echter veel geld voor nodig en daarom dan ook deze fietstocht. Doneren kan overigens ook rechtstreeks naar Stichting Ushersyndroom. Het voordeel hiervan is de belastingteruggave over een deel van het donatiebedrag. Het is dan wel wenselijk dat dit bekend gemaakt wordt zodat dit bedrag wel bij mijn actie opgeteld zal worden”.

Wat die donaties betreft: de opbrengt van de fietstocht van Tim en Richard staat op dit moment op  op  € 21.852. Als we ervan uitgaan dat Tim en Richard bijna op de helft van hun route zitten dan geldt dat ook voor de opbrengst van de donatieactie. Tim’s streven is 50.000 euro en dus is de hoop gevestigd op veel donaties in de komende 2 weken.

De fietstocht van Tim en Richard zal dus nog zo’n twee weken vergen. Ook de komende weken komen we met updates, zowel over de fietstocht zelf, als over de stand van de actie voor de Stichting Ushersyndroom. Hopelijk kunnen we volgende week ook melding maken van mooie donaties, die Eleyna en andere Ushersyndroom-patienten betere kansen geven op een ‘leven met zicht en gehoor’,

Doneren kan via de link Fight against deafblindness.

 

 

Cookieinstellingen