AZ moeiteloos langs Vitesse en nadert FC Twente tot op één punt

ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond de derde zege op rij geboekt. Tegen Vitesse werd het in eigen huis 2-0 dankzij doelpunten van Dani de Wit en Vangelis Pavlidis.

Als je praat over een juiste afspiegeling van de wedstrijd dan kun je daar de vraagtekens bij zetten, want met een beetje geluk had die 2-0 al binnen 10 minuten op het scorebord kunnen staan. Al in de zesde minuut had Van Bommel de bal voor het inkoppen. Deze kopbal werd nog gekeerd, waarna  De Wit de rebound binnentikte. Een millimeter buitenspel verstoorde echter een vroeg feestje voor de Alkmaarders. Een feestje dat een paar minuten later zich alsnog aan leek te dienen toen Pavlidis over rechts doorkwam en zijn inzet gestopt zag door Vitesse-doelman Room.

Ook in de verdere eerste helft volgde een kansenregen voor het team van Maarten Martens met nagenoeg niet te missen kansen voor opnieuw van Bommel en Pavlidis en ook voor Sven Mijnans. Toch lukte het de Arnhemmers om ongeschonden de rust te halen.

Na de rust was het beeld ongewijzigd, een aandringend AZ met nu en dan een summier kansje voor Vitesse, en dus wachten op het moment dat AZ tot scoren zou komen. Dat gebeurde uiteindelijk in de 53e minuut toen Dani de Wit binnenkopte vanuit een hoekschop.
Nog geen tien minuten tekende Pavlidis met zijn 24e goal van dit seizoen voor de eindstand door op aangeven van Myron van Brederode de bal in de Vitesse-touwen te schieten.

Voor AZ is het de derde overwinning op rij. Daarmee zijn de Alkmaarders FC Twente tot één punt genaderd. De ploeg uit Enschede speelt vandaag thuis tegen Heracles Almelo en kan het gat met AZ dus weer vergroten tot 4 punten.