AZ huilt, AZ lacht; Alkmaarders tonen twee gezichten in één wedstrijd

ALKMAAR – AZ heeft gisteravond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk, de nummer 16 van de Eredivisie, met 3-2 gewonnen. Een overwinning die geheel tot stand kwam in de tweede helft, want in de eerste drie kwartier waren de Waalwijkers uiterst efficiënt in het AFAS Stadion.

De wedstrijd was nogr maar drie minuten op gang of AZ kwam al op achterstand doordat RKC-spits David Min van dichtbij kon binnen schieten. Hoewel de equipe van Maarten Martens  de verdere eerste helft meer balbezit had bleven echte kansen voor de Alkmaarders toch uit. Anders was dat voor RKC dat vlak voor de rust zelf op 0-2 kwam toen David Min zijn tweede goal binnenschoot. Met een fraaie boogbal vanaf de middenlijn verschalkte hij de ver voor zijn doel staande Mathew Ryan.

Ook na de rust leek AZ de wedstrijd nog niet om te kunnen buigen. Dat gebeurde pas nadat in de 61e minuut Maarten Martens een driedubbele wissel doorvoerde. In de 66e minuut was het eerst Yuki Sugawara die vanuit een moeilijke hoek binnen schoot, waarna in de 75e minuut invaller Ibrahim Sadiq zorgde voor de gelijkmaker.

‘De ‘finishing touch’ kwam weer 2 minuten later via een afstandsschot van Pavlidis, die zichzelf daarmee naast Luuk de Jong plaatste in de strijd om het topscorerschap van de Eredivisie. Beide aanvallers staan nu op 26 doelpunten.

In de slotfase probeerde RKC nog wel naast AZ te komen, maar de Alkmaarders wisten hun voorsprong te behouden en daarmee de negatieve spiraal van de voorgaande weken te doorbreken.

AZ blijft op de vierde plaats in de eredivisie, terwijl RKC de komende weken nog flink aan de bak zal moeten om degradatie te voorkomen.