AZ officieus zeker van 4e plaats Eredivisie na winst tegen NEC

ALKMAAR / NIJMEGEN – Door een 0-3 zege op NEC heeft AZ zich nagenoeg zeker gesteld van tenminste de 4e plaats van de Eredivisie. In de strijd om plek drie heeft AZ goede zaken gedaan.

Al na een kwartier spelen kwam AZ op voorsprong via Dani de Wit de bal. En ook daarna was het veldoverwicht voor de Alkmaarders. Een overwicht dat zich pas echt uitbetaalde in de tweede helft toen in de 58e minuut Vangelis Pavlidis raak schoot en daarmee tekende voor zijn 27e goal in deze competitie. Daarmee is hij gelijk gekomen met PSV’er Luuk de Jong in de strijd voor het topscorerschap van de Eredivisie.

In de blessuretijd verhoogde AZ nog de score via invaller Ernest Poku waarmee de eindstand op 0-3 kwam.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat FC Twente nog vijf punten voor op AZ. Komende week wacht de onderlinge confrontatie in Alkmaar. Bij winst zou AZ op 2 punten van de Tukkers komen. De kans dat FC Twente echter nog meer punten zou verspelen lijkt niet voor de hand liggend. De laatste 2 wedstrijden treedt FC Twente aan tegen Volendam (17e) en PEC Zwolle (12e).

Klik HIER voor het wedstrijdverslag van mediapartner NH.