112

Twee jongens uit Alkmaar aangehouden wegen fraude met bankpas 78-jarige vrouw

Foto: Politie

ALKMAAR / BERGEN – De politie heeft donderdagavond twee jongens (15 en 14 jaar) uit Alkmaar aangehouden wegens fraude met de bankpas van een 78-jarige vrouw uit Bergen.

De aanhouding volgde op de melding van een vrouw die zag dat de twee jongens zich ophielden bij een pinapparaat aan het Plein in Bergen. Het viel haar op dat de jongens beiden capuchons op hadden, die ze helemaal hadden dichtgeknoopt. Ze schatte in dat die jongens dat hadden gedaan om zich te vermommen, en belde direct 112. Ze kon nog meegeven dat de jongens wegreden op een fiets, in welke richting ze reden en wat het signalement was van de jongens.

De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de omgeving en op de Waldeck Pyrmontlaan werden twee jongens aangetroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij de controle troffen agenten een pinpas aan die niet op naam stond van de jongens, en een groot geldbedrag aan contanten. Hierop werden zij aangemerkt als verdachten een aangehouden op verdenking van bankfraude.

Andere politiefunctionarissen begaven zich tegelijkertijd naar het adres van de persoon die op de bankpas stond. Deze persoon, een 78-jarige vrouw uit Bergen, verklaarde dat ze die avond was gebeld door een bankmedewerker, die verdachte transactie zou hebben gezien, en haar gebood haar pinpas af te geven aan een koerier die haar pas op kwam halen. Ook moest zij aan een zogenaamde computer haar pincode inspreken.

Nadat ze was geconfronteerd met de bevindingen van de politie deed ze aangifte van oplichting. De twee jongens zijn in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Cookieinstellingen