Moet u nu eens kijken…u gelooft uw ogen niet!

Op slechts 4,5 km van het centrum van Alkmaar treft u de geneeskrachtige- en groene oase Hortus Alkmaar. Een oase van rust met schitterende flora. Flora waarvan niet alleen menselijke bezoekers genieten, maar bijvoorbeeld ook de bijen-populatie. U hoort of leest het regelmatig via de media, onze bijen worden in hun bestaan bedreigd door gebrek aan voedsel en nestgelegenheid. Ook de Hortus Alkmaar wordt door financiele omstandigheden bedreigd in haar bestaan, maar….. u kunt gelukkig helpen (bekijk en beluister ook het volledige filmfragment)

Tekst Charles Duijff 

Het filmfragment vraagt slechts vijf minuten van uw tijd, maar geloof me, u kunt niet anders dan het eens zijn met mijn stelling…

De botanische tuin van Hortus Alkmaar bestaat al 35 jaar. Op diverse plaatsen in ons land, zoals ook in Amsterdam en Leiden, bestaan prachtige botanische tuinen. U kunt er (bijvoorbeeld via Wikipedia) veel informatie over vinden op het internet. Meestal is een Hortus aan een universiteit verbonden. Alkmaar vormt wat dat betreft een uitzondering, maar je hebt echt geen universitaire opleiding nodig om te begrijpen hoe belangrijk deze tuin ook voor Alkmaar en ook voor ons aller natuur is.

Onze discussies gaan vandaag de dag over het milieu, over duurzaamheid, maar (soms helaas) ook over economische belangen die meespelen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Lezers, ik wil echt een lans breken voor het behoud van dit prachtige stukje natuur. Voor u als Alkmaarder, maar niet in de laatste plaats ook voor de eerder genoemde bijtjes, die ons helpen in ons bestaan. Zo simpel is het. (Veel bijen, hommels en vlinders in de Hortus) Waar men zich in sommige gemeenten inspant om (soms bij herhaling) een voetbalclub overeind te houden, omdat anders miljoenen kostende spelers niet kunnen worden aangekocht, dan moet het toch niet moeilijk zijn om in de mooie stad Alkmaar deze tuin te redden en haar een duurzaam bestaan te bieden. Daarvoor is 500.000,- euro nodig. Minder dan 5,- euro per inwoner dus.

Wat kunt u nu vast doen?

In de eerste plaats vriend worden van Hortus Alkmaar. Dat kan voor slechts 20,- euro per jaar, dat is ca 1,67 per maand! Vrijdag 20 juli a.s. komt een speciale website on line waarin u alle informatie wordt geboden omtrent plannen voor behoud van de Hortus Alkmaar.

WORDT VERVOLGD DUS

Geniet vast van de foto’s (klik er op voor vergroten). Bezoek de Hortus aan de Berenkoog 37  1822BH Alkmaar!

 

 

WEBSITE HORTUS (extra website volgt z.s.m.)

 

 

Waarom

 

Reacties

Cookieinstellingen