Hennepkwekerijen ontmanteld

Wietplantage in aanbouw opgerold.
Foto: commons.wikimedia.org

De politie heeft her en der in Noord-Holland hennepkwekerijen opgedoekt, de planten zijn vernietigd. Grootste vangst was in de Kajakstraat in Alkmaar: een wietplantage ontmanteld met ruim 1800 stekken en 150 moederplanten.

Een 35-jarige Alkmaarder is als verdachte aangehouden. Tevens was er sprake van diefstal van stroom. De henneprooidag komt zeer kort na het nieuws dat wij maandag brachten over het gestegen aantal cannabistuintjes en toegenomen elektriciteitsdiefstal in Alkmaar.

Aan de Kandelaar in Heiloo zijn in een flatwoning 640 potten met afgeknipte stelen aangetroffen. Hier is een 40-jarige man uit Heiloo aangehouden en er was sprake van diefstal met stroom. Aan de Rijnstraat in Den Helder zijn 600 hennepplanten in drie ruimtes ontdekt. Er was sprake van diefstal van stroom in deze flatwoning, er is geen verdachte aangetroffen.

Zolder

In Enkhuizen is een hennepkwekerij op een zolder aan de Sebastian Centenweg aangetroffen. Er waren 200 planten aanwezig en er werd illegaal stroom afgetapt. Er is een 41-jarige inwoner van Enkhuizen aangehouden. In Bovenkarspel op de La Reinelaan zijn op een zolderkamer 210 planten aangetroffen in een kwekerij, ook hier was sprake van diefstal van stroom. Er is een 53-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden. Na melding van een lekkage is een hennepkwekerij aangetroffen aan de Penningweg in Zaandam. Er zijn ruim 100 planten aangetroffen, er is geen verdachte aangetroffen.

Reacties

Cookieinstellingen