Spoedreparatie Ringersbrug door uitzetten van brugdelen

Foto: Wikipedia

Gisteren, zondag 22 juli, is een spoedreparatie uitgevoerd op de Ringersbrug in Alkmaar. De brugdelen zetten uit door de warmte en daardoor draaide één deel van de brug langzamer dan het andere deel.

(bron: NH Nieuws)

Begin deze maand waren er al problemen aan de brug. “Toen is de brug gereset en leek alles weer te werken”, vertelt gemeentewoordvoerder Sandra Notten aan mediapartner NH Nieuws. “Wel zagen we dat de hydraulische pompen, die toch al minder werden, nog sneller achteruit gingen door de hitte. We hebben daarop nieuwe pompen besteld.”

Spoedreparatie
Omdat de brug gisteren niet meer dicht wilde, ging alles in een stroomversnelling. “Eén deel draaide langzamer dan de ander. We hadden het geluk dat de nieuwe hydraulische pompen net binnen waren en hebben zodoende een spoedreparatie uitgevoerd.”

Omlopen
De brug was daardoor wel een deel van de dag dicht. Bezoekers van het foodtruck festival Alkmaar SMULT, die normaal gesproken via de loopbrug van het centrum naar de Noorder Arcade konden, moesten nu een stuk omlopen.

Het andere brugdeel wordt volgende week maandag, of de week erop, vervangen. Deze werkzaamheden duren een halve dag. Ook dan is de brug dicht.

Reacties

Cookieinstellingen