Nieuwe Noordkustbrug bij Schermerhorn

Kloos (rechts) opent nieuwe brug.
Foto: Jan Jong

De Noordkustbrug verbindt sinds gisteren Schermerhorn en Ursem. De nieuwe wandelbrug maakt het mogelijk een ommetje te maken langs de toeristische hoogstandjes in Schermerhorn. 

Tot de opening van de brug was het lastig om de mooie plekken en monumenten van Schermerhorn te bezichtigen. zonder óf een route van vijftien kilometer af te leggen, óf langs de provinciale weg op en neer te moeten wandelen. Met de voltooiing van de brug is een wens van de dorpsraden uit 2002 eindelijk in vervulling gegaan.

De Alkmaarse wethouder Victor Kloos zei trots te zijn op ‘het schitterende kunstwerk’. “De Noordkustbrug brengt ondernemers, monumenten, bezienswaardigheden en gasten met elkaar in contact”, zei hij.

Wandelroute

Tegelijk met de opening en ‘doop’ van de brug zag een nieuwe wandelroute het licht. Deze is vastgelegd in een flyer die bezoekers, zowel uit de nabije omgeving als komend van verder weg, ertoe wil verleiden tijd door te brengen in deze mooie streek.

De Noordkust aan de polder kent unieke bezienswaardigheden. Het ligt in droogmakerij de Schermer, in het noordelijke deel van het Nationaal Landschap Laag Holland. “In de vorige eeuw stond dit gebied nog vol met molens”, memoreerde Kloos. “Nu is het een trekpleister voor wie van een mooi oud-Hollands landschap wil genieten.”

De flyer met de Noordkustroutewandeling is onder meer verkrijgbaar bij de VVV in Alkmaar en bij de museummolen in Schermerhorn.

 

Reacties

Cookieinstellingen