Foto expositie ‘Perspectief’ in Grote Kerk Alkmaar

Afgelopen zaterdag is in de Grote Kerk in Alkmaar de foto-expositie ‘Perspectief’ geopend. Hierin opgenomen 21 foto’s, gemaakt door leden van Fotoclubs-collectieven, amateurfotografen en  scholieren in de gemeente Alkmaar en omgeving.

De expositie is de resultante van een fotowedstrijd die was georganiseerd door het Stedelijk Museum Alkmaar, Artiance Centrum voor de Kunsten en het Fotocafé van Artiance in het kader van het 500-jarig jubileum van de Grote Kerk Alkmaar.

300 inzendingen
Opdracht voor de wedstrijd was: “De Grote Kerk zag en ziet alles”. Het leverde vele, verschillende perspectieven op, waarbij de fotografen zich duidelijk hadden ingeleefd in de vraag: hoe beleven Alkmaarders de kerk? Uit de vele prachtige foto’s (in totaal 300) werden uiteindelijk de 21 geselecteerd door de deskundige jury bestaande uit Piet Bruinooge (Burgemeester van Alkmaar), Leen Spaans (Voorzitter Historische Vereniging Alkmaar), Bas Losekoot (Alkmaarse fotograaf), Ema Najetovic (SHUFFLE magazine) en Christi Klinkert (Conservator Stedelijk Museum Alkmaar).

Bekendmaking winnaars
Behalve de opening van de tentoonstelling door stadsdichter Joris Brussel, werden zaterdag tevens de drie winnaars van de wedstrijd bekend worden gemaakt, alsmede de winnaar van de publieksprijs.

  • De eerste prijs ging naar Karin Metz met haar foto ‘Door vele vensters wordt en werd de Grote Kerk gezien’.
  • De tweede prijs ging naar Paula van der Post met ‘Onder de inruk…’
  • En de derde prijs was voor Wik Pijper met ‘Een doornenkroon’
  • De publieksprijs viel ten deel aan Calista van Amerongen met ‘Om de kerk’.

Nog tot en met 2 september
De expositie van de foto’s op groot formaat in de Grote Kerk is nog te zien tot en met 2 september tijdens de openingsuren van de kerk.

Reacties

Cookieinstellingen