Ontdek de ‘sociale kwaliteit van lopen’….alles loopt dan als een zonnetje én het legt bovendien minder gewicht in de schaal !

Foto: Verkregen van Jolanda Huiting

Je zult de diagnose maar te horen krijgen: ‘U heeft borstkanker en een agressieve vorm!’ Dat overkwam Jolanda Huiting ruim vijf jaar geleden en ze geraakte in een diep dal.

Dinsdagochtend 14 augustus 2018 vertelt Jolanda (bijna 47 jaar jong) wat haar de afgelopen jaren is overkomen. Daar word je stil van. Best wat informatie, dus ik nam het op met de voicerecorder op mijn telefoon. Handig wanneer je geen steno beheerst. Achteraf kon ik….en kunt ook u…. de nodige informatie op haar website vinden, (link onderaan dit artikel) maar ik vind het sowieso heel bijzonder het verhaal van haar persoonlijk te hebben kunnen horen…. Dat is de sociale kwaliteit die meespeelt. Geen mailtjes of App-jes…Je kijkt elkaar in de ogen en het gesprek loopt…. Dat lopen, daar kom ik overigens zo op terug.

Jolanda vindt zelf dat zij er vandaag wat minder florisant uitziet. ‘Vandaag liever geen foto’ zegt ze, dat komt wel een keer. Bovendien belooft ze me wat recente foto’s op te sturen. (hieronder Jolanda Huiting)Jolanda onderging behalve de noodzakelijke borstoperatie natuurlijk de nodige medische behandelingen zoals chemo-kuren en bestralingen. Lees daarover verder op haar website. Ik wil het over de Jolanda van nu hebben. Nog wel dikwijls vermoeid, maar met een nieuwe passie in haar leven! Niet alleen bevordert dit háár geestelijke- en fysieke welzijn….. ook voor u kan haar ervaring van bijzondere betekenis zijn.  ‘Na drie jaar depressief op de bank, was zij er helemaal klaar mee. Klaar met haar manier van leven, klaar met haar overgewicht. Ze stond onder de douche en dacht: ‘Ik moet gaan wandelen. Het móet. De deur uit en hop, lopen’!

Via Facebook startte zij in Alkmaar de wandelgroep ‘Klaar mee-Loop mee’.” Hieronder enkele stralende deelnemers. Dit is bovendien het team wandelbegeleiders. Zij zetten zich dus vrijwillig in om een groep wandelaars te begeleiden en wandelen met u mee… Ze hebben ontdekt hoe heerlijk het is om buiten te zijn en te wandelen, maar bovenal hebben ze elkaar ontdekt. Vriendschappen ontstaan, je geniet van de natuur, je beweegt, je valt ook nog af en je raakt door dat alles ‘beter in je vel’ Dat bedoel ik nu met de sociale kwaliteit van lopen.  Daar wilt u vast bij gaan horen en dat kan! Geen onhaalbare eisen qua wandelen, geen hoge kosten, de conditie rustig opbouwen en afstanden maken die bij u passen. Maar vooral ook mensen ontmoeten waarmee u gaat optrekken, met wie u gezelligheid en wellicht ook vriendschap gaat delen. De natuur draagt bij aan herstel van bijvoorbeeld een burn-out, het samenzijn met anderen verdrijft eenzaamheid en isolement en daarbij beweegt u ook nogeens gezond. Dat bewegen, daarover is (en wordt nog altijd) zoveel gepreekt, daar hoef ik niets aan toe te voegen.  GLIMLACH

Jolanda: ”Als ik nu in de spiegel kijk, verschijnt er een grote glimlach op mijn gezicht. Het is een verademing, door het wandelen en de wandelgroep doe ik er weer toe. Ik vind mezelf nog steeds rimpelig en dik, maar ik heb er tenminste wel vrede mee. Ik heb een goede conditie en zit lekker in mijn vel.”

Klik op onderstaande link en raadpleeg de website van Jolanda. Daarop treft u alle relevante informatie. Website Klaar-Mee-Loop-Mee

Reacties

Cookieinstellingen