Kermisactie voor gezinnen die minder te besteden hebben

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar heeft besloten om kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben zes gratis kermismuntjes te geven.

Hiermee wil het college bereiken dat alle Alkmaarse kinderen kunnen genieten van de Zomerkermis die van 24 augustus tot en met 2 september in de binnenstad van Alkmaar te vinden is.

Voor wie zijn de gratis muntjes?
In Alkmaar wonen ongeveer 1600 kinderen, in de leeftijd vanaf 4 tot en met 17 jaar, in een gezin met een minimum inkomen. De gemeente geeft alleen gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met het minimum inkomen die in de gemeente Alkmaar wonen. De meeste gezinnen zijn bij de gemeente geregistreerd en ontvangen automatisch bericht via de Alkmaarpas hoe ze de kermismuntjes kunnen ontvangen.

Tegoed via de Alkmaarpas
Het tegoed van zes kermismuntjes a € 1,50 per stuk is vanaf 18 augustus zichtbaar op de Alkmaarpas. Kinderen van 12 tot en met 17 jaar hebben een eigen Alkmaarpas met daarop het tegoed. Voor de kinderen van 4 tot en met 11 jaar staat het tegoed bij één van de ouders op de pas. De Alkmaarpas kan niet op de kermis gebruikt worden. Daarom ontvangt de pashouder een persoonlijk bericht via de Alkmaarpas-app waar en wanneer de kermismuntjes opgehaald kunnen worden. Na 24 augustus is er geen mogelijkheid meer om de muntjes op te halen en vervalt het recht op de gratis kermismuntjes.

Reacties

Cookieinstellingen