Rijk betaalt 1200 zonnepanelen op De Meent

Thijssen (links) en De Baat op De Meent.
Foto: Rob Verhagen

Het Rijk betaalt aan 1200 zonnepanelen, die op het dak van De Meent komen te liggen. De nieuwbouw van het sportcomplex is op z’n hoogste punt gekomen.

De bouw van het multifunctionele complex aan de Westrand ligt, vijf maanden na het begin, op schema. Sportwethouder Peter de Baat en directeur Vincent Thijssen van Alkmaar Sport markeerden het feestelijke moment met de plaatsing van vlaggen.

De Baat greep het moment aan om het nieuws te melden dat het Rijk een subsidie verstrekt. “Daarmee gaan we 1200 zonnepanelen plaatsen die elektriciteit opwekken”, aldus De Baat. “Zo verkleinen we de ecologische voetafdruk van een voorziening waar heel veel mensen heel veel plezier aan gaan beleven.”

Vanaf januari 2016 biedt het innovatieve, moderne en duurzame gebouw vele sportfaciliteiten voor inwoners van de regio Alkmaar. Daarnaast is De Meent geschikt voor top- en breedtesportevenementen, concerten en beurzen. Thijssen, straks verantwoordelijk voor de exploitatie: “Een avond sporten met vrienden of trainen voor een belangrijke wedstrijd, bij De Meent ben je op je plek.”

Het complex biedt ruimte aan horeca, diverse bedrijfsruimtes en vergaderfaciliteiten die men kan huren . Een sportmedisch adviesbureau en praktijken voor onder meer sportpsychologie en fysiotherapie gaan bezoekers helpen gezonder en sportiever te leven. Thijssen: “We zijn erg blij dat meerdere partners zich nu al verbonden hebben aan De Meent en zijn ervan overtuigd dat nog meer partijen zullen aansluiten.”

 

 

Reacties

Cookieinstellingen