Maatregelen om lekker thuis te komen

Wees politici te slim af en koop 'm nu.
Foto: Renses Alkmaar

De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Alkmaarders die op (wintersport-)vakantie gaan, moeten extra opletten en maatregelen nemen, want dit is traditioneel een periode waarin inbrekers nog vaker toeslaan. En dan kom je niet lekker thuis.

Zoals we eerder al meldden, hadden in Oudorp en Oudorperpolder tussen 2 januari 2014 en 5 januari van dit jaar 71 woninginbraken plaats. Een piek lag in februari vorig jaar, tijdens en rond de tijd waarop velen naar de sneeuw of de zon reisden of (nog) overwinterden in bijvoorbeeld Spanje.

De politie heeft nog steeds niet gereageerd op herhaalde vragen van alkmaar.nieuws.nl of er ooit verdachten zijn opgepakt, en of er een speciaal rechercheteam bestaat dat deze inbraakgolf kan keren. In plaats daarvan komt de Hermandad op z’n eigen site (politie.nl) weer met (de gebruikelijke) adviezen.

Omkdat iets beter dan niets is en alles beter is dan thuiskomen na een heerlijke vakantie in een overhoop gehaald huis, geven we hier wat tips door. 1) Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels er uit en berg ze op. 2) Wek de indruk dat er iemand thuis is door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren.

3) Inbrekers rijden geregeld door de wijk op zoek naar inbraakgevoelige huizen. Rij niet dagen voordat u op vakantie gaat met een dakkoffer op uw auto. Een goede inbreker heeft in de gaten dat u op vakantie gaat. En 4) Kijk uit met wat u de digitale wereld laat weten. Een crimineel kan onbedoeld een tweet, Facebookbericht of weblog over de vakantieplannen onder ogen krijgen. Bovendien: wat weet u van uw internetvrienden en zijn ze te vertrouwen?

Reacties

Cookieinstellingen