‘Robotwelkom’ voor Marina

De wethouder links, met de 1000e bezoeker.
Foto: gemeente Alkmaar

Marina Zwart is de 1000e bezoeker van het Slimste Huis Alkmaar. Wethouder Anjo van de Ven heeft de studente van het Horizoncollege gefeciliciteerd via een robot, een van de slimmigheden van het huis.

Het slimste huis aan de Noorderkade biedt inzicht in moderne mogelijkheden voor ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Domotica en technologie zijn de sleutelwoorden.

De aanpassingen in en van een woning hoeven niet duur te zijn, om toch de juiste oplossingen te bieden. Velen vragen zich bijvoorbeeld af, als de huisdeur achter zich hebben dichtgetrokken om boodschappen te doen, of ze alles wel hebben uitgezet. Met domotica is dat dilemma uit de wereld: wandcontactdozen zijn met een druk op de knop uit te schakelen, evenals de stand-by modus van de televisie.

Niet alleen voor de bewoner, maar ook voor zijn omgeving kan de technologie die gedemonstreerd wordt in Het Slimste Huis Alkmaar veel betekenen. Zo voegt videobellen oneindig veel extra kwaliteit toe aan een gesprek met familie en vrienden maar ook met de huisarts, mantelzorger of professionele zorgverlener.

Op dit filmpje is de ontvangst van Marina te zien: http://youtu.be/vCds4k0fzVI

Reacties

Cookieinstellingen