AZ ondanks voorsprong na twee minuten toch onderuit bij Heracles

Na een bliksemstart, waarbij AZ al na twee minuten de leiding in het duel pakte door een snelle treffer van Myron Boadu, is het team van John van den Brom toch zonder punten naar Alkmaar teruggekeerd.

De vroege voorsprong bleek allesbehalve toonzettend voor het verdere duel. Al in de 21e minuut kwamen de Almeloërs  langszij dankzij de afgelopen zomer van Telstar overgekomen Mo Osman. Vanaf 25 meter wist hij de bal in de bovenhoek van het doel te plaatsen achter AZ- doelman Marco Bizot.

Naarmate het duel vorderde kreeg AZ het steeds moeilijker.  Tien minuten voor rust was daar al de dreiging van een strafschop nadat Ron Vlaar de bal tegen de arm had gekregen binnen het strafschotgebied. Scheidsrechter Jeroen Manschot besliste echter anders op basis van VAR. En ook moest Bizot steeds vaker in actie komen op een op een voorsprong jagend Heracles met Mo Osman in de hoofdrol.

Die voorsprong kwam uiteindelijk vijf minuten na de rust door een doelpunt van Kristoffer Peterson vanuit een hoekschop. In de 61e mnuut bracht Lerin Duarte AZ nog dieper in de problemen met de 3-1 via een afstandsschot.

Vijf minuten voor tijd bracht Björn Johnsen de spanning in de wedstrijd nog even terug door te tekenen voor de 3-2. Verder kwam AZ echter niet meer.

Na vier competitiewedstrijden staat AZ nu op de vierde plaats met 7 punten. Daarmee is de achterstand op koploper PSV al opgelopen tot 5 punten.

In verband met interlandvoetbal wordt er komend weekend niet gevoetbald in de eredivisie. Op zondag 16 september wordt de draad dan weer opgepakt. Dan ontvangt AZ Feijenoord in Alkmaar. De achterstand van AZ op de Rotterdammers, de nummer drie in de competitie, bedraagt 2 punten. De top-3 ligt dus na altijd binnen handbereik.

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met AZ-trainer John van den Brom.