Zeventien bekeuringen uitgedeeld

Dodelijk ongeval Westerstaat hoek Nieuwe Schermerweg.
Foto: eigen foto

Voor dertien automobilisten die via de Nieuwe Schermerweg Alkmaar binnenreden, werd het een dure ochtend. De politie had de lasergun in aanslag.

De open en brede toegang richting Kaasstad-centrum verleidt veel weggebruikers om flink gas te geven, terwijl de maximumsnelheid toch echt 50 kilometer per uur is. Daarom gooide de politie er vanmorgen maar weer eens een snelheidscontrole tegenaan. Daarbij werd gebruik gemaakt van de vrij onopvallende lasergun, waarbij op flinke afstand feilloos kan worden gemeten. Zo viel een ‘sportieve’ rijder door de mand met 78 op de geijkte teller.

Hij en twaalf andere overtreders werden rechtsaf de Westerstraat op gedirigeerd. Daar stond, naast de bus met agenten die de snelheidsbekeuring uitschreven, een tweede bus met opschrift belastingdienst. De ambtenaren van de fiscus hadden echter weinig te doen. Lieden die hun (wegen-)belasting of hun boetes niet hadden betaald, zaten er niet tussen.

Vanmiddag verplaatste het circus zich naar de Helderseweg. Bij vier verkeersdeelnemers gaf de lasergun aan dat het fout zat. De hoogst gemeten snelheid was hier 71 km/u waar eveneens 50 is toegestaan. Verder werd een chauffeur betrapt, wiens rijbewijs al eerder ingevorderd is. Dat kon wel een zaak voor het openbaar ministerie worden. De belastingdienst had hier een klant. Hij woont en werkt in ons land, maar rijdt rond met buitenlandse kentekenplaten. Of dat correct is, wordt nu uitgezocht.

Reacties

Cookieinstellingen