Dichter bij het schilderij

Dichter bij het schilderij.
Foto: Mike Bink

De tentoonstelling Piet Boendermaker- mecenas van de Bergense School  in Stedelijk Museum Alkmaar is het decor voor een unieke schrijfworkshop.

Docente Christine de Vries heeft ruim 20 jaar ervaring met creatieve schrijfcursussen. In haar cursussen staat niet het product, maar het creatieve proces centraal. Ze geeft de workshop Dichter bij het schilderij drie keer, op vrijdag 10 april, woensdag 24 juni en dinsdag 11 augustus.

Met creatieve en verrassende schrijfopdrachten worden de deelnemers uitgenodigd om dichter bij het schilderij te komen. Aandachtig kijken naar het schilderij en persoonlijke reacties op wat er gezien wordt vormen de inspiratie voor het schrijven van een aantal kleine gedichten.

Poëzie

Tal van dichtvormen kunnen de ervaren en beginnende schrijvers gebruiken om zo stil te staan bij het schilderij en de ervaring die het bij hen oproept. Ook wie nooit eerder heeft geschreven en geen ervaring heeft in schrijven van poëzie, is van harte welkom.

De workshop is tussen 10.30 en 12.30 uur en vindt plaats in het museumatelier en de tentoonstellingszaal zelf. Er kunnen maximaal 20 mensen per keer meedoen. Kosten € 15 + entree museum. Opgave telefonisch via het museum op 072-5489789. Meer informatie over de tentoonstelling Boendermaker op www.stedelijkmuseumalkmaar.nl.

Reacties

Cookieinstellingen