Halvemaansbrug drie dagen dicht

Drie dagen omrijden.
Foto: provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland voert van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 maart 2015 groot onderhoud uit aan de Halvemaansbrug in Oudorp. De brug wordt hiervoor volledig afgesloten voor autoverkeer. De naastgelegen fietsbrug blijft open.

Het oude asfalt wordt verwijderd en een nieuwe laag aangebracht. Dit kan in de directe omgeving geluidshinder veroorzaken. Autoverkeer van en naar Oudorp wordt omgeleid via de Herenweg, Populierenweg, Saturnusstraat, Nieuwe Schermerweg (N243), Provincialeweg (N242), Nollenweg (N508) en vice versa.

Buslijn 10 van Connexxion naar Oudkarspel en naar bedrijventerrein Beverkoog rijdt om via de route van buslijn 8: Koedijkerstraat, Zeswielen, Hertog Aalbrechtweg en vice versa. Reizigers met bestemming Oudorp kunnen gebruik maken van de reguliere uurdienst.

Om ervoor te zorgen dat in Oudorp tijdens de spits de gebruikelijke halfuurdienst beschikbaar is, stelt de provincie tijdens de werkzaamheden gratis pendelbussen van en naar Alkmaar NS beschikbaar. Deze bussen vertrekken vanaf Alkmaar NS op de normale rijtijden van buslijn 10.

Actuele informatie en de dienstregeling is te vinden op www.connexxion.nl.

Doorsteek

Gelijktijdig met de werkzaamheden van de provincie aan de Halvemaansbrug werkt de gemeente Alkmaar in de directe omgeving aan een doorsteek van de Hoornseweg naar de Herenweg en aan het nabijgelegen parkeerterrein van Kolping Boys en ARZV.

De brug gaat dicht.
De brug gaat dicht.

Reacties

Cookieinstellingen