Komend weekend geen treinen op traject Alkmaar-Zaandam en Alkmaar-Beverwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Kom je uit omgeving Alkmaar of uit de IJmond en je wilt dit weekend naar Amsterdam Dance Event, de Amsterdam Citywalk of de Amsterdam Marathon? Dan kàn ’t lastig worden door spoorwerkzaamheden.

(bron: NH Nieuws)

Deelnemers (en toeschouwers) aan de Amsterdam Marathon, de Amsterdam Citywalk en bezoekers aan het Amsterdam Dance Event uit Alkmaar en omstreken en uit de IJmond…opgelet! Komend weekend zijn er spoorwerkzaamheden rondom station Alkmaar: er rijden géén treinen op het traject Alkmaar – Zaandam en Alkmaar – Beverwijk. Dit kan veel vertraging opleveren.

Er worden bussen ingezet op beide trajecten, maar reizigers moeten rekening houden met een minimale vertraging van een kwartier, die zelfs kan oplopen tot een uur.

Waarom wordt er precies dit weekend gewerkt aan het spoor?
Woordvoerder ProRail tegen mediapartner NH Nieuws: : “Wij houden maximaal rekening met omstandigheden. Elk weekend zijn er situaties die het hinderlijk maken om te werken aan het spoor, maar we maken een afweging tussen het belang van de reiziger en het spooronderhoud. Er rijden bussen in plaats van treinen.
En natuurlijk zijn we op de hoogte van de grote evenementen aankomend weekend. We hebben een inschatting gemaakt van het aantal reizigers dat gebruik wil maken van de treinen. Daarop baseren we hoeveel bussen we bestellen bij de busvervoerder”

De werkzaamheden vinden plaats op 20 en 21 oktober.

Reacties

Cookieinstellingen