Alkmaarse wandelvrienden hard op weg naar 450 maal 100 euro voor 't Praethuys

18 aug 2023, 18:57 Nieuws
494a5542 kopieren
ALKMAAR - Ze noemen zich de Wandelmusketiers. We hebben het over Inico, Hans Maarten en Harry, de drie onafscheidelijke vrienden die dit jaar, het jaar van de viering van 450 jaar Alkmaar Ontzet, met elkaar 450 kilometer wandelen met als doen geld in te zamelen voor ’t Praethuys, een inloophuis voor iedereen die geraakt wordt door kanker. Vandaag luidden ze de bel voor de start van de Kaasmarkt.
Het aanvankelijke doel was om 450 maal € 25,- binnen te halen, wat neer zou komen op ruim elfduizend euro. Maar inmiddels is de teller al flink doorgeslagen, zowel wat kilometers betreft als qua inkomsten via de sponsoractie.
Aan kilometers heeft het sportieve drietal al 400 kilometer getrotseerd. Dit gebeurde onder andere via deelname aan de Vierdaagsen van Nijmegen en van Alkmaar. En wat de donaties betreft: daarvan is de stand al ruim € 43.000,- Niet vreemd dat de Wandelmusketiers hun aanvankelijk doel dan ook naar boven hebben bijgesteld naar (nog steeds in het kader van 450 jaar Alkmaar Ontzet) het vooral onhaalbaar geachte bedrag van € 45.000,- zijnde 450 maal € 100,-
Tijd om dat doel te halen is er nog genoeg. De wandelactie van Inico, Hans Maarten en Harry loopt nog twee weken, tot en met zaterdag 2 september. Op die dag loopt het sportieve drietal de laatste 50 kilometer, uiteraard in en rond Alkmaar. Ze starten dan al ’s morgens om half vijf vanaf de Koedijkervlotbrug. Uiteindelijk verwachten ze rond 16.00 uur te finishen in de Grote Kerk in Alkmaar waar de cheque met het definitieve eindbedrag zal worden onthuld.
Tot en met die dag kan iedereen die dat nog niet heeft gedaan, alsnog iets doneren via de sponsorsite van de Wandelmusketiers .
Vandaag, vrijdag 18 augustus waren de Wandelmusketiers aanwezig op het Waagplein waar ze, op uitnodiging van burgemeester Anja Schouten, de bel mochten luiden als start van de Kaasmarkt. Een actie waarmee hun sportieve prestatie en vooral ‘’t Praethuys nog eens nadrukkelijk onder de aandacht werd gebracht van een breed publiek. Het was Harry die namens het drietal de kaas hanteerde. “Voor een echte Alkmaarder als ik voelt het ook echt als een eer. Superleuk", aldus Harry.
Hieronder nog een kleine selectie foto's van de Kaasmarkt op vrijdag 18 augustus ( )
5i5a5887 kopieren
5i5a5888 kopieren
494a5499 kopieren
5i5a5877 kopieren