AZ wint topduel tegen PSV, met dank aan PSV-keeper Mvogo

06 feb 2022, 9:19 Nieuws
3z1a8394 psv az 915x518 wim meijer fotografie
Wim Meijer Fotografie
AZ heeft gisteravond drie punten gepakt tegen PSV. Na een vroege achterstand boog de ploeg van Pascal Jansen de wedstrijd om in een 2-1 overwinning. De Alkmaarders hadden daarbij wel hulp nodig van doelman Yvon Mvogo, die bij het winnende doelpunt opzichtig in de fout ging.
De openingsfase was voor PSV. Een overwicht dat zich al na 19 minuten vertaalde in een 1-0 voorsprong voor de thuisclub toen Armando Obispo een hoekschop van Cody Gakpo binnenkopte.
Na het doelpunt kwam het betere voetbal van AZ dat vijf minuten voor rust op gelijke hoogte kwam door een doelpunt van Bruno Martins Indi.
In de 75eminuut kwam AZ elfs op voorsprong door een doelpunt van Karlsson. Hij strafte een ongelukkige inschattingsfout van PSV-doelman Yvon Mvogo meedogenloos af.
Na de 1-2 lukte het de Eindhovenaren niet meer om nog tot een echt tegenoffensief te komen, waardoor AZ rustig kon uitvoetballen en de volle drie punten mee kon nemen naar Alkmaar.
Door de overwinning op PSV staat AZ nu op de 5eplaats in de competitie op nog slechts 2 punten van nummer vier FC Twente. PSV, ruim een week geleden nog koploper, dreigt nu, na twee nederlagen op rij, de aansluiting te verliezen met Ajax, dat bij winst vandaag tegen Heracles 4 punten wegloopt van het team van de eind van dit seizoen vertrekkende Roger Schmidt.
Klik HIER voor het wedstrijd verslag van mediapartner NH Nieuws.