Top weekend in Nederlands Stoommachine-museum Medemblik, ook zondag 22 september

21 sep , 20:52 Nieuws
spoorcomplex
Het Nederlands stoommachine-museum biedt jong en oud ook zondag 22 september 2024 de gelegenheid om even stoom af te blazen en te genieten van een unieke collectie stoommachines en stoommodellen in een voormalig stoomgemaal. 
Tekst en foto's Charles Duijff, film John van der Wall (Youtube 023TVonline)
Jong en oud kunnen volop de kracht meemaken van ingenieus gebouwde mechanieken, aangedreven door water en vuur. Niet alleen indrukwekkende grote stoommachines, maar ook mini-modellen gebouwd door enthousiaste machinebouwers. Zie ginds komt de stoomboot, maar ook de mini-stoomtrein is te bewonderen (foto hieronder)
Er varen ook mini stoomboten in het aangrenzende meertje 
Bekijk hieronder het filmpje van John van der Wal
Bron Wikipedia: De industriële revolutie is de overgang van handmatig naar machinaal vervaardigde goederen die gepaard ging met grootschalige organisatorische en sociale veranderingen, gekenmerkt door een explosieve groei van het aantal fabrieken (....) De stoommachine speelde een belangrijke rol gedurende de  industriële revolutie. In het Stoommachine-Museum zijn diverse kolossen van machines te bewonderen!
Op het buitenterrein staan dit weekend vele grote- en kleine stoommachines en stoommodellen opgesteld. Voor jong en oud is er veel te beleven. Het museum bevindt zich aan de dijk tussen polder en IJsselmeer, net buiten het Noord Hollandse Medemblik.
KLIK HIER voor de website van het Stoommachine-Museum
Hieronder enkele foto's in willekeurige volgorde met boven de laatste foto in dit artikel een link naar alle foto's genomen op zaterdag 21 september.
Hieronder wordt een boomstam met behulp van stoomkracht doorgezaagd