Judith Kuipers vrijdag voor eerste keer in dug-out van VV Alkmaar

Vrijdag 7 september speelt VV Alkmaar tegen Achilles'29
Foto: Ronald Gringhuis

Vrijdag 7 september speelt VV Alkmaar haar eerste wedstrijd van voetbalseizoen 2018/2019 in de Eredivisie Vrouwen tegen Achilles’29 uit Groesbeek.

Het is de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de nieuwe VV-trainster Judith Kuipers. Op Alkmaar.Nieuws.nl een kennismaking met Judith via een aantal vragen die Kim Bakkum van VV Alkmaar stelde aan de hoofdtrainster van de Alkmaarse dames.

(foto: Ronald Gringhuis)
 • Hallo Judith, je bent voor de zomervakantie gestart als hoofdtrainer van de selectie van VV Alkmaar. We stellen je graag voor aan de nieuwsbrieflezers dus allereerst de vraag bij welke clubs je in het verleden gespeeld hebt?
  Zelf ben ik begonnen met voetballen bij ASV Wartburgia. Daarna ben ik naar Fc Utrecht gegaan. Vervolgens naar Ter Leede en inmiddels speel ik weer bij mijn oude club Wartburgia.
 •  Vanwaar de stap naar trainster en welke clubs heb je onder je hoede gehad?
  Op een gegeven moment de keuze gemaakt om niet meer op hoog niveau te voetballen en me meer te richten op trainen. Ik ben begonnen als assistent bij Wartburgia D1, tevens D3 een seizoen trainen gegeven. Daarna ben ik 3 jaar hoofdtrainer geweest van de beloften van Heerenveen en tevens assistent van D1. Daarna 2 jaar hoofdtrainer bij Ter Leede en nu dus bij VV Alkmaar. 
 • Met de overstap naar VV Alkmaar ben je weer terug in de Eredivisie. Is er al veel veranderd de afgelopen jaren?
  Sinds mijn Utrecht periode is er wel veel veranderd. Indertijd speelden alle tops speelsters in de  Eredivisie. Deze waren verdeeld over de verschillende clubs in Nederland om zo een evenredige en eerlijke competitie te krijgen. Ook waren er toen meer clubs die meededen in de Eredivisie.
  Tegenwoordig zijn vrijwel alle beste Nederlandse speelsters vertrokken naar het buitenland. Dit is een grote verandering ten opzichte van toen. Daarnaast is een groot verschil dat de leeftijd van de speelsters uitkomende in de eredivisie steeds jonger wordt/is.
 • Waar moet het vrouwenvoetbal nog stappen in maken?
  Zorgen dat er meer geld wordt gestoken in het vrouwenvoetbal. Zodat het nog professioneler wordt en de speelsters minder snel naar het buitenland vertrekken. Het zou fijn zijn als er meer prof clubs mee willen/kunnen doen in de Eredivisie, zodat je een normale competitie kan spelen.
 • Nu net terug van een tweedaags trainingskamp in Zeist heb je wellicht al een aardig beeld van de selectie. Je hebt dit seizoen een jong team, wat zijn je verwachtingen?  Wat is jullie kracht en wat zijn de grootste verbeterpunten?
  We hebben zeker een jong team. Dit heeft voordelen maar ook nadelen. Het voordeel is dat ze nog veel kunnen leren en kunnen groeien binnen een team. Een nadeel kan zijn dat er minder ervaring is binnen een team en dat de meiden fysiek gezien nog moeten groeien.
  We zullen dit jaar moeten groeien als individu en als team. Dit zal een poos duren voordat we op de top van ons kunnen zijn. Neemt niet weg dat ik denk dat we een leuke selectie hebben en dat we goed mee kunnen draaien met de middenmoot.
  Onze kracht is denk ik dat we gemotiveerde meiden hebben die erg graag willen en leergierig zijn. We zullen het dit jaar veel moeten hebben van doorzettingsvermogen, discipline en wilskracht.
  We zullen moeten leren om als team te opereren en daar alles voor over te hebben. 
 • Wat voor een type trainster ben je?
  Recht door zee, erg fanatiek. Ik sta graag in de groep wanneer kan en er boven wanneer nodig. Ik probeer het uiterste uit een speelster/groep te halen.
 • Wat doe je verder nog naast VV Alkmaar?
  Naast Alkmaar bij ik werkzaam als Reservist bij Defensie. Binnen Defensie train ik het Nederlands Militair damesvoetbal team.

Vrijdag 7 september ontvangt VV Alkmaar Achilles’29 uit Groesbeek voor haar eerste wedstrijd van voetbalseizoen 2018/2019 in de Eredivisie Vrouwen.

 • Locatie: Robonsbosweg 10, Alkmaar.
 • Aanvang: 19.30 uur.
 • Entree: volwassenen: €5,-. Jeugd (t/m 12 jr) + Senioren (65+) : €2,-

Reacties

Cookieinstellingen