Goedkoopste biertje bij de voetbal? Niet bij AZ, hoewel…

Foto: Pixabay

Bij welke voetbalclub kan je het goedkoopste biertje drinken? In elk geval niet bij AZ, zo blijkt uit onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl. Voor een klein biertje betaal je bij AZ 2,70 euro.

(bron: NH Nieuws)

Daarmee is het bij AZ nog altijd beter toeven dan bij aartsrivaal Ajax, waar je 3,25 euro voor zo’n gele rakker moet neertellen. Daarmee is Ajax de duurste van de eredivisieclubs. AZ staat op de vierde plaats.

Als het om ‘halve liters gaat’ dan blijkt AZ een van de voordeligste eredivisieclubs. Voor zo’n ‘grote pils’ betaal je in het AFAS Stadion € 4,10. Even ter vergelijking: bij Ajax 4,95 terwijl PSV, FC Utrecht, NAC en Fortuna Sittard zelfs boven der €5,- euro zitten.

Hofleverancier
Bij Ajax mogen de prijzen aan de hoge kant zijn, ze zijn wel gelijk gebleven aan die van vorig seizoen. Bij AZ stegen de prijzen echter met 10 cent voor een klein pilsje, en 20 cent voor een halve liter.

Hofleverancier dit jaar zijn zowel Heineken als Amstel, die allebei bij vijf clubs schenken. Bij AZ drinkt men Amstel, bij Ajax Heineken.

En waar vind je dan het goedkoopste biertje? Daarvoor zul je dus naar Emmen moeten, waar je 2,00 euro voor een klein biertje en 4,00 euro voor een groot biertje betaalt. Maar ja, als je dan mag kiezen… op de 6e plaats in de eredivisie of op de 15e… dan maar liever een duurder pilsje en lekker in Alkmaar blijven.

Reacties

Cookieinstellingen