IJsbaan De Meent vanaf zaterdag 26 oktober geopend

14 okt , 18:12 Sport
schaatsen op de alkmaarse ijsbaan de meent kopieren
Aangeleverd
ALKMAAR - Zaterdag 26 oktober opent de Alkmaarse ijsbaan haar deuren voor een fantastisch nieuw schaatsseizoen. Vanaf 12.10 uur kan er weer volop geschaatst worden op De Meent. Op de openingsavond staat de Daikin Marathon Cup 2 op het programma. De ijsbaan vervolgt de openingsweek met een gezellige herfstvakantie inclusief feestelijke Open Dag. De 400-meterbaan is geopend tot en met zondag 30 maart.
Dit jaar staan schaatslessen centraal. “Schaatsles is gewoon superkoel,” aldus Roy Lennings, locatiemanager voor sportcomplex De Meent namens Alkmaar Sport. “Zaterdagochtend starten we met het Jeugdschaatsen, schaatsles voor kinderen op de basisschool. Daarna is vanaf 12.10 uur tot 16.00 uur de baan geopend voor recreanten. De pro’s sluiten de dag af met het verrijden van Daikin Marathon Cup 2/Ruiter Dakkapellen Marathon op ons kersverse ijs.”
Schaatsles, voor een leven lang schaatsplezier
Dagelijks biedt Schaatsschool InBalans lessen aan op De Meent. Roy vertelt: “Er zijn lessen voor de beginnende schaatser en voor gevorderden die de techniek wil verbeteren. Lessen variëren van wekelijkse lessen tot korte vakantieclinics.
Op zaterdagochtend bruist de baan tijdens het Jeugdschaatsen. Hier leren kinderen spelenderwijs schaatsen onder begeleiding van verenigingen.” Daarnaast verwelkomt De Meent ieder week schaatsverenigingen uit de omgeving die lessen voor zowel beginners als gevorderden aanbieden.
Herfstvakantie, extra uren open én een Open Dag
“Speciaal voor gezinnen is in de herfstvakantie niet alleen de 400-meterbaan maar vanaf zondag ook de ijshal extra geopend,” vervolgt Roy. Op vrijdag 1 november viert Alkmaar Sport haar 10e verjaardag met een spectaculaire Open Dag in De Meent. “Deze middag kan je – na reservering van je ticket - voor 2 euro schaatsen op het Alkmaarse IJsplein of genieten van het Sportspektakel en voor een euro extra deelnemen aan een van de clinics. De Open Dag wordt afgesloten met een IJS-LIG Challenge,” besluit Roy. Alle inkomsten van deze dag gaan naar de kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuisgroep, het goede doel dat Alkmaar Sport in haar jubileumjaar ondersteunt.
Meer informatie
Tickets voor De Meent zijn verkrijgbaar aan de kassa of via de website. Voor schaatsers die de rij bij de kassa willen vermijden is de kassa inmiddels geopend voor abonnementen. Online kunnen ook abonnementen zoals het sportvoordeelabonnement worden verlengd. Meer informatie over schaatsles, openingstijden, tarieven en de tickets voor de Open Dag is te vinden op de website: www.demeentalkmaar.nl .