Maak kennis met de vrouwen van BellySisters

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR – Je zwangere buik vereeuwigen in een 3D buikbeeldje. Dat is wat je in de studio van de BellySisters in Alkmaar kunt laten doen. Het resultaat? Een waardevolle herinnering voor het leven, zodat je altijd weer even terug kunt kijken naar deze speciale tijd in je leven en terugdenkt aan de kracht van je lichaam. Maar wie zijn deze BellySisters eigenlijk?

Het ontstaan van BellySisters
Jacqueline van Schagen en Maaike Entius hebben samen het bedrijf BellySisters opgericht. Jacqueline had daarvoor haar eigen onderneming De Geboortehulp. Daar gaf ze zwangerschapsbegeleiding, cursussen aan koppels en ze hielp zwangere vrouwen met mentale problemen. Toen ze een paar keer met stilgeboortes in aanraking kwam, ontstond het idee voor BellySisters. Jacqueline is goed in het contact met mensen en allerlei zaken regelen en administratie doen, maar had niet veel ervaring in marketing en social media. En laat dat nou precies zijn waar Maaike heel goed in is, zij kent alle kneepjes van het social media-vak. Zo vullen de dames elkaar perfect aan.

Het team bestaat op dit moment uit 12 vrouwen, oftewel de sisters. Naast Jacqueline en Maaike werken er nog 7 fantastische vrouwen in Alkmaar en 3 in hun tweede studio in het Belgische Antwerpen.

Het zwangerschapsbeeldje
Tussen week 33 en week 36 van je zwangerschap is hét moment om een afspraak te maken voor een 3D scan van je lichaam. Deze scan wordt vervolgens door de dames van BellySisters omgezet in een echt tastbaar buikbeeldje. Het maken van het daadwerkelijke zwangerschapsbeeldje zal ongeveer 12 tot 16 weken duren. Daarna kun je het buikbeeldje ophalen of bij je thuis laten bezorgen.

Beleef de BellySisters Experience
Je kunt van je afspraak een echt dagje uit maken in de vorm van een BellySisters Experience. In de studio in Alkmaar kun je je scan combineren met een zwangerschapsshoot. Daarnaast is er een mooie conceptstore met de leukste babyitems.

Andere soorten beeldjes
Naast een zwangerschapsbeeld kun je ook kiezen voor een echobeeld, waarbij je zelf bepaalt in welke periode je het beeldje wilt laten maken. Dit is al mogelijk vanaf de 8e week van je zwangerschap.

Een andere bijzondere uitvoering van de beeldjes van de BellySisters is het moeder en kind beeldje. De meeste 3D-beeldjes worden gemaakt wanneer de baby nog veilig in de buik zit, maar het moeder en kind beeld vereeuwigd de pasgeboren baby op de borst van mama.

Helaas kan een zwangerschap ook gepaard gaan met verdrietige momenten. Met het herdenkingsbeeld kun je van deze verdrietige gebeurtenis een onvergetelijke tastbare herinnering laten maken. Een beeld dat kan helpen met het verwerken van dit verlies. Jacqueline, die ook doula is, heeft al meerdere ouders van sterrenkindjes geholpen: “Ik durf wel te zeggen dat van betekenis mogen zijn bij een stilgeboorte, voor mij het meest waardevolle is dat ik in dit werk kan en mag doen.”

Cookieinstellingen