Martin Gaus ontvangt eerste exemplaar ‘Mamma Hari’ van Alkmaarse schrijfster Josje Toby

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR / PETTEN – Afgelopen zaterdag 15 juni organiseerde de Alkmaarse schrijfster Josje Toby een wandeling, speciaal voor honden, op het strand van Petten. Strand Petten is het enige strand van Noord Holland waar honden het hele jaar los mogen lopen. Aansluitend presenteerde zij in restaurant Moritz haar tweede boek: Mamma Hari, dagboek van een hondenmoeder.

Niemand minder dan Martin en zijn dochter Sacha Gaus waren hierbij aanwezig om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. Sacha is ook betrokken geweest bij de totstandkoming van dit boek in de rol van corrector. Zij is erg lovend over de schrijfstijl van Josje.Mamma Hari is een vrolijke bundel vol korte verhaaltjes over avonturen die Josje met haar drie honden beleeft.

Naast deze vrolijke vertellingen vindt men in dit boek ook verhalen met een ietwat serieuzere ondertoon, zoals bijvoorbeeld het verhaal over Quinta, een van de honden die bij de MH17 ramp om het leven is gekomen. Ook stelt zij met een humoristische kwinkslag de problematiek rondom vuurwerkoverlast aan de kaak.

Cookieinstellingen