Zomeravondconcert: Pieter van Dijk met Paaskoraal ‘Christ lag in Todesbanden’ als thema  in Grote Kerk

Foto: Aangeleverd

ALKMAAR – Het eerstvolgende zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar staat gepland op woensdagavond 10 juli. Het programma, met als thema de Paaskoraal ‘Christ lag in Todesbanden’, wordt uitgevoerd door stadsorganist Pieter van Dijk.

Over Pieter van Dijk
Pieter van Dijk is als hoofdvakdocent verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Pieter van Dijk vormt een orgelduo met Frank van Wijk en treedt regelmatig op als continuospeler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet en is hij als jurylid betrokken bij internationale orgelconcoursen. Als concerterend organist is hij actief in diverse Europese landen en in de Verenigde Staten.

Programma
U hoort twee bewerkingen van Bach, één uit de Kirnberger verzameling en een op de Noord-Duitse traditie gebaseerde koraalfantasie. Anton van der Horst baseerde zijn variaties over deze melodie op de Bach’s openings Sinfonia uit Cantate BWV 4. Bert Matter’s Psalm 65 is geschreven in de minimal stijl en beeldt de psalmtekst prachtig uit. Tot besluit twee Fantasieën van Franse componist Jehan Alain. Zowel harmonisch als ritmisch ontwikkelde Alain een geheel eigen idioom.

Kaasmarktconcert vrijdag 12 juli
Gedurende de zomermaanden vindt in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert plaats. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Het Kaasmarkt Orgelconcert op vrijdag 12 juli wordt verzorgd door organist Frank van Wijk.

Meer informatie en toegangskaarten
Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 9 (Vrienden van de Grote Kerk Alkmaar betalen € 8). Kijk voor het reserveren van toegangskaarten en het complete programma op www.grotekerk-alkmaar.nl. De kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.

Cookieinstellingen