Pavlidis verruilt Alkmaar voor Lissabon; AZ-superspits naar Benfica

ALKMAAR- Vangelis Pavlidis vertrekt bij AZ. Dat meldt de Alkmaarse club op de website. Na drie jaar in Alkmaarse dienst ruilt hij Nederland in voor Portugal, waar hij gaat spelen voor Benfica.

(bron: AZ)

Pavlidis werd in de zomer van 2021 door AZ overgenomen van Willem II.  Gedurende zijn drie seizoenen in het AFAS Stadion groeide Pavlidis uit tot één van de aanvalsleiders van de Alkmaarse equipe.

In Portugal komt Pavlidis te spelen onder de Duitse trainer Roger Schmidt. Benfica bemachtigde afgelopen seizoen de tweede plaats in de Portugese Primeira Liga. Dit betekent dat de club in het aanstaande seizoen wederom uitkomt in de Champions League.

Pavlidis op de website van AZ: β€œIk wil de club en mijn teamgenoten heel erg danken, voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld. Ook ben ik de supporters dankbaar, die mij echte liefde hebben getoond. Elke keer bezorgden zij mij kippenvel als ze in het stadion mijn naam riepen. En natuurlijk een dankwoord naar Max en de staf, die mij de afgelopen drie jaar geholpen hebben om een beter mens en een betere speler te worden. In alle opzichten was de keuze om naar AZ te gaan drie jaar geleden een uitstekende keuze. Ik wens iedereen die betrokken is bij AZ het allerbeste voor de toekomst.”

Cookieinstellingen