112

Grote brand verwoest bedrijfspand met minicars en invalidenvoertuigen in Alkmaar

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een zeer grote brand heeft vannacht een bedrijfspand op de hoek van de Lorenzstraat en de Kamerlingh Onnesstraat in Alkmaar volledig in de as gelegd. Het vuur was rond 4.30 uur onder controle. De brandweer is nog tot vanmorgen vroeg bezig geweest met nablussen.

(bron: NH Nieuws)

Rond 00.15 uur kreeg de brandweer de eerste melding over de brand in het gebouw, waarin meerdere bedrijven waren gevestigd, waaronder een bedrijf met minicars, brommobielen en invalidenvoertuigen, en waar volgens omstanders ook enkele boten waren gestald. Volgens die eerste melding die bij de brandweer binnenkwam zou een van die boten in brand staan. Toen de brandweer aankwam op locatie, werd er al snel besloten om meer wagens en ook verschillende hoogwerkers op te roepen. Bij het blussen hebben ook verschillende korpsen uit de Zaanstreek en Kennemerland geholpen. In eerste instantie kwamen er alleen dikke rookwolken uit het gebouw, maar rond 1.30 uur sloegen de vlammen metershoog uit het dak.

Andere panden
De brandweer wist al snel dat het gebouw waar de brand woedde als verloren kon worden beschouwd. Daarom werd er geprobeerd om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan naar omliggende gebouwen, onder andere door ze nat te houden.

De brandweer is nog de hele ochtend bezig met nablussen. Mensen die hinder ondervonden van de rook, werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Daarbij gaf de brandweer aan dat eventuele roetdeeltjes in de omgeving zonder gevaar voor de gezondheid konden worden opgeruimd. 

Reacties