112

Drie jongens gered uit muistroom in Callantsoog

Foto: Wim Meijer Fotografie

CALLANTSOOG – Drie zwemmende jongens zijn gisteravond in een mui terecht en een flink stuk van de kust weggedreven. Ze hadden het geluk dat de reddingsbrigade haar trainingsavond had op het strand en razendsnel kon ingrijpen.

(bron: NH Nieuws)

De slachtoffers waren kinderen tussen de 10 en 12 jaar.  Gisteravond rond 19.30 uur kwamen ze in een mui terecht ter hoogte van strandopgang de Groote Keeten.  De reddingsbrigade had vaartraining waardoor ze snel konden handelen: “De reddingsactie ging vlekkeloos, het had niet sneller kunnen gaan.” De KNRM is ook met een boot ter plaatse gekomen.

Normaal gesproken is de reddingsbrigade tot ongeveer 18:00 uur aanwezig op het strand. “Het moest zo zijn dat wij er waren, anders was het misschien anders afgelopen. Dan waren ze misschien wel verdronken”, aldus postcommandant Arjan Ammers van de reddingsbrigade tegen mediapartner NH Nieuws.

Volgens Arjan is de stroming in het mui zo sterk geworden door de wind van de afgelopen tijd. Hoewel de wind is gaan liggen, is de stroming niet gelijk minder geworden. “Het mui lijkt op dit moment net een vaargeul.”

Dit weekend wordt strandweer verwacht, de reddingsbrigade in Callantsoog heeft daarom het mui afgezet met vlaggen en een zwemvak ingedeeld. Zwemmen in zee mag wel volgens Arjan maar: “Blijf in het midden van het zwemvak, ga niet dieper dan tot je navel en ga nooit alleen zwemmen. Als je tot je navel in het water bent, kun je ook gewoon zwemmen.”

Reacties