AZ tegen ADO Den Haag door het oog van de naald

ALKMAAR – AZ heeft zaterdagavond een zwaarbevochten 2-1 overwinning geboekt op ADO Den Haag. De Alkmaarders kwam in de tweede helft op achterstand door Michiel Kramer, maar dankzij twee doelpunten van invaller Zakaria Aboukhlal bleven de drie punten toch in Alkmaar.

(bron: NH Nieuws)

AZ begon tegen ADO Den Haag met dezelfde elf namen als in de met 1-3 gewonnen topper tegen PSV. Het grote verschil tussen PSV en ADO Den Haag was echter dat de Hagenezen, anders dan PSV, niet bereid waren om het spel te maken. De selectie van Ruud Brood liet AZ aanvallen en gokte zelf op een kansje uit een counter of een standaardsituatie. Het bleek een tactiek die zich in de 58e minuut uitbetaalde middels een doelpunt van ADO-spits Michiel Kramer.

Voor AZ-trainer Pascal Jansen was de onverwachte achterstand reden om een vierdubbele wissel toe te passen, waarbij onder andere Zakaria Aboukhlal in de ploeg kwam. Een succeswissel, want maar liefst tweemaal wist deze het doel van ADO te vinden, de laatste keer in de 89e minuut, wat meteen de knock-out betekende voor het team uit de Hofstad.

Door de overwinning blijft AZ op de vijfde plaats in de eredivisie. Aanstaande woensdag spelen de Alkmaarders in het KNVB-bekertoernooi de kraker tegen Ajax.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en (eventuele) interviews van mediapartner NH Nieuws.