Michelinsterren voor zes restaurants in Kennemerland

Restaurant Merlet in Schoorl
Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam weer de Michelinsterren uitgereikt. De sterren vormen al sinds 1957 (toen vond voor de eerste keer de uitreiking in ons land plaats) het jaarlijkse hoogtepunt voor culinair Nederland. Wie krijgt een ster, wie verliest een ster, en wie krijgt er een ster bij?

In totaal daalden er sterren neer voor 110 restaurants in Nederland, waarbij drie restaurants zelfs drie sterren ontvingen (Inter Scaldes Kruiningen, De Leest in Vaassen en de Librije in Zwolle) en 18 restaurants goed waren voor 2 sterren.

Kennemerland
In de regio Kennemerland zagen in totaal 6 restaurants sterretjes…..(inclusief de ster van Bethlehem….)

Met een Michelinster ster nog maar 5 maanden na de opening van het Haarlemse restaurant Olivijn, is chefs Menno Post (hieronder) wellicht een van de gelukkigste chefs in de regio. Post werkte eerst als chef bij De Bokkedoorns in Overveen, waar hij in januari vertrok. Restaurant Olivijn is gevestigd in de Kleine Houtstraat 70 in Haarlem…Menno vertelt daarover in onderstaand filmpje

Deel van het warme interieur van restaurant Olivijn Haarlem(Klik HIER voor de complete reportage die mediapartner NH Nieuws maakte naar aanleiding van de toekenning van de Michelinster aan Restaurant Olivijn)  

De Bokkendoorns goed voor 2 sterren
Ondanks het vertrek van de topchef kan Restaurant De Bokkendoorns zich echter ook dit jaar weer verheugden over twee Michelinsterren. Daarmee is het bekende Overveense restaurant het enige restaurant in Kennemerland met meer dan één ster. Het interieur van restaurant de BokkedoornsDe prachtige omgeving rond restaurant de Bokkedoorns tijdens zonsondergangDe overige restaurants binnen Kennemerland met een Michelinster zijn:

  • Restaurant De Vrienden van Jacob (Duin- en Kruidbergerweg 60, 2071 LE Santpoort-Noord)…. Restaurant De Vrienden Van Jacob is gevestigd in het prachtige kasteel van Duin en KruidbergHieronder het interieur van restaurant De Vrienden van Jacob. Bezoekers kunnen tijdens het diner genieten van een betoverend uitzicht…..Restaurant Merlet (Duinweg 15, 1871 AC Schoorl)
  • Restaurant Apicius (Van der Mijleweg 16, 1901 KD Bakkum)
  • Restaurant Cheval Blanc (Jan van Goyenstraat 29, 2102 CA Heemstede)

Klik HIER voor de complete lijst met toegekende Michelinsterren

Reacties

Cookieinstellingen