Column van de Dag: (On)gelukkig 2019, jij kiest

Foto: Pexels

Een nieuwe column van burn-out therapeute Mariëlle Beentjes over wat je wél en wat je níet meeneemt naar het nieuwe jaar en hoe je van 2019 jóuw jaar maakt.

(On)gelukkig 2019, jij kiest (door: Mariëlle Beentjes)

December, een maand waarin iedereen blij lijkt te zijn. Overal posters en reclames van gezellige gezinnen, warmte, feestmaaltijden en geluk. Jij kijkt ernaar, maar voelt je helemaal niet gelukkig. Eerder ongelukkig. Nu het einde van het jaar nadert, kijk je met een zwaar gevoel terug op 2018. Weer een jaar voorbijgevlogen waarin je geen stap verder bent gekomen. Je bent niet vrolijk, zit vast in oude patronen en hebt geen idee of dat geluk nog wel voor jou bestaat.

Geluk staat om de hoek
Hoe zou je dat gevoel komend jaar kunnen veranderen? Hoe zorg jij ervoor dat 2019 wél een jaar wordt waar je gelukkig op gaat terugkijken? Dat je weer de energie door je lijf voelt stromen, je zin hebt in de dag en dat jij met kerst 2019 ook tot die lachende gezinnen van de reclames behoort. Wanneer ga jij die eerste stap zetten? Want het bestaat echt. Voor iedereen. Je moet alleen leren om de juiste keuzes te maken.

Wat laat je in 2018 achter?
Maak eens een lijstje met punten en gevoelens die absoluut niet mee mogen naar 2019. Stress en een te hoge werkdruk zetten we op het lijstje. Leg je jezelf misschien teveel druk op? Gaan we mee aan de slag in 2019. En dat eeuwige perfectionisme? Dat is zooooo 2018. Het komt, vooral bij vrouwen, ontzettend veel voor dat de lat te hoog gelegd wordt. Die lat leggen we per 1 januari 2019 op de grond. Lekker makkelijk. En laten we dan ook eens goed naar onszelf kijken; was je een leuke partner, moeder en collega in 2018? Of is daar nog wel wat verbetering te behalen? Laten we dat leuke en energieke mens weer naar bovenhalen!

Zet de eerste stap
Er bestaat geen mooier moment dan het begin van een nieuw jaar om met de bezem door jouw leven te gaan. Om orde op zaken te stellen. Oude gewoontes gedag te zeggen en nieuwe gewoontes binnen te laten. 2019 kan jouw jaar worden. Een jaar waar je blij op gaat terugkijken. Een jaar dat je trots op jezelf kan zijn omdat je met jezelf aan de slag bent gegaan. Kies in 2019 voor jezelf. Neem afscheid van dat zware gevoel en kies voor energie, geluk en blijheid. Iedereen heeft het in zich, ook jij. Hoe zorg jij ervoor dat 2019 jouw jaar gaat worden? Welke stappen ga jij zetten?

Wil je van 2019 ook jouw jaar maken? Ga dan aan de slag met jezelf en zet jezelf op nummer 1! Als ervaringsdeskundige weet ik precies welke stappen wij samen kunnen zetten zodat jij weer beter in je vel gaat zitten. Kijk eens bij mijn 4-maanden traject voor meer informatie.

Reacties

Cookieinstellingen