Met z’n allen de zee in bij Egmond… da’s pas cool!

Met de hakken over de sloot toch de zee in; Nieuwjaarsduik Egmond aan Zee vond toch doorgang na eerdere afmelding

Het is nog maar een dikke maand geleden dat het bericht doorkwam dat er bij de start van 2019 in Egmond aan Zee geen Nieuwjaarsduik zou plaatsvinden. Na 37 jaar (sinds 1982) waarin het  verfrissende evenement uitgroeide tot een van de grootste Nieuwjaarsduiken van Noord-Holland, leek er nu definitief een eind aan te komen. Reden was dat de ondernemersvereniging die de laatste 14 jaar het evenement organiseerde aangaf hiermee te stoppen.

Tot eind november was er geen andere organisatie die bereid was om het stokje over te nemen. Uiteindelijk waren het begin december Tom Valkering die samen met Hidde van der Pol de helpende hand toestak en met medewerking van sponsoren en van de Gemeente Bergen (verantwoordelijk voor het op tijd afgeven van de vergunning) alsnog de organisatie realiseerde.

Vandaag kon dus weer iedereen gáán voor een verfrissende duik in de Noordzee op het strand van Egmond. Henk Roelands (HR Producties) was erbij aanwezig, dook zelf niet mee, maar maakte wel bovenstaande filmimpressie.

Reacties