Anish Giri en Jorden van Foreest halen volle winst tij

Foto: Wim Meijer Fotografie

Anish Giri en Jorden van Foreest halen volle winst tijdens tweede speelronde; beide staan gelijk met Magnus Carlsen die nu twee remises achter zijn naam heeft staan.

Na een moeilijke start gisteren tijdens de eerste speelronde van het iconische internationale schaaktoernooi van Wijk aan Zee, waarbij hij al na 26 zetten moest opgeven tegen de Rus Ian Nepomniachtsji, heeft Anish Giri zich vandaag goed hersteld door in 42 zetten te winnen van de Russische oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik. Giri speelde met de zwarte stukken.

Aansluiting
Door deze winst heeft Giri weer aansluiting gevonden bij de top van de ranglijst. Dat geldt overigens ook voor Jorden van Foreest. De 19-jarige Nederlandse debutant bij de Masters verloor gisteren van de nummer 8 op de wereldranglijst, Viswanathan Anand. Vandaag eindigde hij echter na vijftig zetten als bovenliggende partij tegen de 20-jarige Jan-Krzysztof Duda uit Polen.

Alle ogen gericht op Magnus Carlsen (foto: Tata Steel)

Alle ogen gericht op Carlsen
Vanzelfsprekend zijn in Wijk aan Zee alle ogen gericht op Magnus Carlsen. Niet vreemd, in ogenschouw nemend dat hij inmiddels zes maal Tata Chess op zijn naam schreef en nog maar heel recent succesvol zijn wereldkampioenschap verdedigde tegen Fabiano Luigi Caruana. Het Noorse schaakicoon is nu het toernooi begonnen met twee remises, tegen de Chinees Ding Liren en tegen Ian Nepomniachtsji. Laatstgenoemde deelt nu met 1,5 punt de eerste plaats met Viswanathan Anand.

Reacties

Cookieinstellingen