Spanning neemt toe bij Tata Steel Chess: vijf koplopers!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met inmiddels een volle speelweek achter de rug neemt met de dag de spanning toe. Inmiddels  de gedoodverfde favoriet Magnus Carlsen en ook nu weer de Nederlander Anish Giri.

De twee zorgden vorig jaar voor een enorme apotheose, toen ze op de laatste speeldag een tiebreak moesten spelen  die uiteindelijk in het voordeel van de Noorse wereldkampioen uitviel.

Anish Giri tegen Liren Ding

Gisteren was het op papier voor Anish Giri een forse uitdaging. Hij moest uitkomen tegen de Chinese grootmeester Liren Ding. Een partij die in remise eindigde, net zoals de partij tussen ‘koploper van het eerste uur’ IanNepomniachtchi en de Poolse Jan-Krzyszt Duda. Ook Magnus Carlsen speelde remise tegen de nu op de 12e plaats staande Vladimir Fedoseev . En Viswanathan Anand wist zich nu ook bij de koplopers te voegen door een overwinning op Vladimir Kramnik.

Challengers
Bij de Challengers viel met name de overwinning op van de jongste speler in het toernooi, de 13-jarige uit India afkomstige Rameshbabu Praggnanandhaa op de Nederlander Stefan Kuipers. Daarmee staat Praggnanandhaa nu op een gedeelde 7e tot en met 9e plaats in de Challengers.

Vandaag is wellicht de meest opvallende partij die tussen de koplopers Liren Ding en Ian Nepomniachtchi. Verder neemt Anish Giri het op tegen Vidit Gujrathi uit India (nu 7e) en Jorden van Foreest tegen Teimour Radjabov (6e)

Hieronder een foto-impressie van de 7e speeldag van het Tata Steel Chess Tournament: 

Reacties

Cookieinstellingen