Zonnepanelen of niet? VvE’s in Alkmaar krijgen hulp bij verduurzamen

Foto: AE Duurzaam

Afgelopen zaterdag was het een groot item in het NOS journaal: VvE’s luiden de noodklok. Het is voor VvE’s (VeV staat voor vereniging van Eigenaren) erg lastig, financieel en organisatorisch, om te verduurzamen. In Alkmaar is zo’n 30% van de woningen is een appartement of flatwoning maar helaas liggen er nog weinig zonnepanelen op de daken.

Overheden en partners organiseren daarom een informatiebijeenkomst om VvE’s in Alkmaar e.o. te helpen. Dit gebeurt op maandag 28 januari aanstaande tijdens een informatiebijeenkomst in Wijkcentrum Mare Nostrum. (link website Wijkcentrum onderaan dit artikel) 

Er zijn dus weinig appartementsgebouwen in Alkmaar waar al zonnepanelen op het dak liggen. Terwijl bijna 40% van de woningen in Alkmaar een meergezinswoning oftewel appartementencomplex betreft. Veel VvE’s en appartementseigenaren hebben wel de wens om te verduurzamen maar de financiering en uitvoering vormen een struikelblok.

Inhoud

Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door AE Duurzaam, Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00 u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00 u) en een avondsessie (van 19.00-21.00 u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • Vragenronde

Informatiepakket

Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden

De informatiebijeenkomst op maandag 28 januari in Wijkcentrum Mare Nostrum is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via ae-duurzaam/alkmaar en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.

website

WIJKCENTRUM MARE NOSTRUM

 

Reacties