En dat was zeven!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Door remise te spelen tegen de Nederlander Anish Giri heeft Magnus Calsen het Tata Steel Chess Tournament 2019 opnieuw op zijn naam geschreven. Daarmee is het de 7e keer dat hij als winnaar in Wijk aan Zee uit de bus komt.

Carlsen ontmoette in de 13e en laatste ronde de Nederlander Anish Giri, de enige opponent die de Noor nog van de eindoverwinning af zou kunnen houden. Carlsen begon de partij als grote favoriet met een half punt voorsprong op Giri. Dat betekende dat Carlsen aan remise genoeg zou hebben om opnieuw Tata Chess op zijn naam te schrijven.En remise werd ‘t. De Nederlandse nummer vijf van de wereld deed een dappere poging om van Carlsen te winnen, maar hij kon de Noor geen moment in gevaar brengen. Toch gaf Carlsen na afloop toe best nerveus te zijn geweest voor de partij tegen Giri. “Ja, ik had er wel vertrouwen in, maar natuurlijk was ik zenuwachtig. Het zou gewoon niet menselijk zijn om niet nerveus te zijn”.

Magnus Carlsen tijdens de persconferentie na afloop van zijn partij tegen Anish Giri

Ondanks de spanning die Carlsen dan bij zichzelf voelde bleek hij gedurende de partij tegen Giri toch nog ruimte te hebben om ook andere partijen te bekijken, zowel bij de Masters als bij de Challengers.

Uiteindelijke kwamen Carlsen en Giri na 30 zetten remise overeen, waarmee Giri voor het tweede achtereenvolgende jaar als tweede eindigt achter Carlsen. Het wordt dus weer een jaar wachten om te zien of Giri toch nog een keer op het hoogte treetje gaat eindigen. Alleen zal hij ook dan weer Magnus Carlsen op zijn weg vinden, want, zoals de Noord na afloop van het toernooi zei: “Zeven keer dit toernooi winnen voelt goed, hopelijk volgend jaar weer”

Hieronder een foto-impressie van de laatste speelronde van het Tata Steel Chess Tournament 2019:

Reacties

Cookieinstellingen