Alkmaar stelt zich kandidaat voor organisatie EK Wielrennen

Foto: Pixabay

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ligt dan vindt het EK Wielrennen dit jaar plaats in de Noord-Hollandse Kaasstad. Het is aan de gemeenteraad om daar op 14 februari over te beslissen.

Het EK Wielrennen 2019, dat op de wielerkalender staat van 7 tot en met 11 augustus, is een belangrijk internationaal sportevenement met een grote uitstraling. De gemeente Alkmaar, waar de wielersport een belangrijke plaats inneemt, is dan ook enthousiast over het evenement en de betekenis ervan voor de stad en de omliggende regio.

Junioren, beloften en eliterijders zullen strijden om de titels op de weg en in de tijdrit. Met een meerdaags programma, dat in meerdere landen op tv wordt uitgezonden, en een parcours door stad en regiogemeenten komt de regio Alkmaar toeristisch en economisch in de Europese spotlights te staan.

De gemeente Alkmaar werd eind vorig jaar benaderd om het EK Wielrennen dit jaar in Alkmaar te laten plaatsvinden. Hierop heeft het college de haalbaarheid van het evenement bekeken en positief beoordeeld. Het EK Wielrennen moet een blijvende impuls zijn voor investeringen in fiets- en fietssportinfrastructuur in de gemeente en is de start van een programma waarin de fiets centraal staat. De kandidatuur is onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad, die daar op 14 februari over besluit.

Reacties

article
12538
Alkmaar stelt zich kandidaat voor organisatie EK Wielrennen
Als het aan het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar ligt dan vindt het
https://alkmaar.nieuws.nl/algemeen/12538/alkmaar-stelt-zich-kandidaat-voor-organisatie-ek-wielrennen/
2019-02-05T09:07:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2019/02/05090737/cycling-race-3827455_1920.jpg
EK Wielrennen, wielrennen
Algemeen, Gemeente, Nieuws, Sport