DC-3 Dakota gaat weer vliegen… over de bollenvelden!

Foto: DDA Airlines

Op zaterdag 13 april gaat voor de Koninklijke DC-3 Dakota ‘Prinses Amalia’ het vliegseizoen van start met speciale vluchten over de bollenvelden rond de Keukenhof.

Het is het begin van een periode van een half jaar waarin de enige in Nederland nog vliegende DC-3 Dakota historische rondvluchten maak vanaf de luchthavens in Rotterdam, Lelystad, Groningen en Maastricht .

Voor de periode van 13 april tot en met 5 mei staan de vluchten vooral in het teken van de bloeiende bollenvelden. Elk weekend, zaterdag en zondag, vliegt de Dakota vanaf het Jetcenter op Schiphol-Oost over de bollenvelden rond de Keukenhof. En behalve deze kleurrijke vluchten organiseert de DDA Classic Airlines ook rondvluchten boven steden, molens, kastelen, Deltawerken, Zuiderzee eilanden, Waddeneilanden en Friese meren en ook naar Duitse steden zoals Münster, Kassel en Lübeck. Kijk voor meer informatie over de rondvluchten op de website van Dutch Dakato

D-Day en Market Garden
Voor de PH-PBA, wat de originele benaming is voor de ‘Prinses Amalia’, is het een bijzonder jaar omdat de ‘dame’ de gedenkwaardige leeftijd van 75 jaar heeft  bereikt. Een jubileumjaar waarin ze deelneemt aan twee unieke herdenkingsevenementen. Allereerst bezoekt ze begin juni Duxford, Caen en Fassberg (Berlijn) in het kader van 75 jaar D-Day en 70 jaar  herdenking van de luchtbrug met Berlijn. In september volgen verschillende rondvluchten voor 75 jaar Market Garden.

Meer informatie over deze evenementen op daksovernormandy, luftbruckeberlin70 en foerderverein-luftbruecke-berlin-70.

Veiligheid gegarandeerd
Nieuw voor de DDA Classic Airlines is dat er dit seizoen wordt gevlogen onder AOC (Air Operator Certificate). Hiermee is vastgesteld dat DDA Classic Airlines als vrijwilligersorganisatie over voldoende beroepsbekwaamheid en organisatie beschikt om als commerciële luchtvaartmaatschappij te opereren in binnen en buitenland.Binnenkort meer over de Dutch Dakota Association op Nieuws.nl
Dit jaar staat in het teken van 100 jaar luchtvaart. Met ook de herdenkingsevenementen rond 75 jaar D-Day en Market Garden is dat reden genoeg voor Nieuws.nl om in de komende periode vaker aandacht te besteden aan de in 1982 opgerichte Dutch Dakota Association.

Wordt vervolgd!

Reacties

Cookieinstellingen