Organisatie KinderBeestFeest zoekt bussen voor vervoer chronisch zieke en gehandicapte kinderen

Foto: KinderBeestFeest - Facebook

‘Niets aan de hand, wel aan de kant’, dat is het motto waaronder ieder jaar hete zogenaamde KinderBeestFeest plaatsvindt. Maar liefst 5000 chronisch zieke of gehandicapte kinderen, ouders, broertjes en zusjes worden dan naar Artis gebracht voor een onbezorgd dagje uit. En dat gebeurt niet onopvallend.

De reis naar de Amsterdamse dierentuin gebeurt onder begeleiding van honderden voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, reddingsbrigade en Rode Kruis. Allemaal voertuigen, die hun zwaailichten en sirenes volop zullen gebruiken om de kinderen ‘vrij baan’ te geven.

Ieder jaar kan het ‘KinderBeestFeest’ worden georganiseerd dankzij de circa 1500 vrijwilligers van de stichting in samenwerking met andere partijen zoals de gemeente, Artis en de brandweer, ambulance en politie.

Nog 30 touringcars nodig
Ook dit jaar staat het KinderBeestFeest weer op het programma. Het is gepland op vrijdag 14 juni. Alleen kampt de organisatie nog met een praktisch probleem: er zijn nog zo’n 30 touringcars nodig voor het vervoer van de zieke kinderen. Daarom is er nu op Facebook een oproep om het vervoer bij elkaar te krijgen.

Heb je een touringcar, meldt die aan!
Kortom: oproep voor vervoers- of andere bedrijven die de beschikking hebben over een of meerdere touringcars en kunt u die vrijmaken op vrijdagavond 14 juni, meldt dit dan aan de organisatie via [email protected] en stuur ook meteen een berichtje aan [email protected] De redactie zal dan ook zeker redactioneel aandacht besteden aan het bedrijf of de bedrijven die bussen beschikbaar stellen.

Filmimpressie van mediapartner NH Nieuws van het vervoer van de kinderen naar Artis tijdens de editie van 2018.

Reacties

Cookieinstellingen