Grote belangstelling voor overzichtstentoonstelling Hellen van Meene

Foto: Gefotografeerd in Grote Kerk Alkmaar

Binnen vier weken na de opening van de tentoonstelling De Zeven Werken van Barmhartigheid, bezochten zo’n 10.000 bezoekers de Grote Kerk van Alkmaar.

De tentoonstelling biedt een prachtig overzicht van het werk van de in Alkmaar geboren fotografe Hellen van Meene. Haar werk behoort tot de collecties van onder andere het Guggenheim Museum en MoMA in New York en het Stedelijk Museum van Amsterdam.

Barmhartigheidsdiner voor Stichting Alzheimer
Op zaterdagavond 18 mei wordt naar aanleiding van deze tentoonstelling een Barmhartigheidsdiner georganiseerd, een deel van de opbrengsten zal ten goede komen aan de Stichting Alzheimer Nederland. Het belooft een voedzame avond te worden met optredens van Hellen van Meene, Sacha de Boer en Douwe Draaisma.

De Zeven Werken van Barmartigheid
De fototentoonstelling ‘De Zeven Werken van Barmhartigheid’ van Hellen van Meene, een eigentijdse visie op het oorspronkelijke werk gemaakt door de Meester van Alkmaar, is nog te zien tot en met zondag 7 juli 2019.

De zeven werken van barmhartigheid van Meester van Alkmaar (werkzaam 1490–1510), Alkmaar, 1504, olieverf op paneel (foto: Wikipedia)

Kijk voor meer informatie en openingstijden van de kerk op www.grotekerkalkmaar.nl.

Hieronder een impressie van de Zeven Werken van Barmartigheid van Hellen van Meene, zoals ze te zien zijn in de Grote Kerk in Alkmaar:

Reacties