Baby’s vallen van IKEA-commode: warenhuis waarschuwt ouders

Foto: IKEA

IKEA waarschuwt ouders die een specifieke commode hebben aangeschaft, het meubelstuk volgens de instructies te monteren. Het woonwarenhuis doet die oproep omdat een verstelbare plank kan loslaten, waarna het kind van de commode kan vallen.

De afgelopen tijd heeft IKEA wereldwijd 14 meldingen ontvangen over het loslaten van de verstelbare plank. In 3 gevallen leidde dit ertoe dat kinderen van de commode zijn gevallen. “Gelukkig gaat het naar het naar verluidt goed met de betrokken kinderen”, meldt het woonwarenhuis.

Het meubelstuk is bedoeld om kleine kinderen op te verschonen en aan te kleden. Het gaat om kasten die klanten zelf in elkaar moeten zetten. Volgens het bedrijf was bij de incidenten het veiligheidsbeslag niet goed gemonteerd. IKEA roept klanten op te controleren of de verstelbare plank van commode correct is gemonteerd met het meegeleverde veiligheidsbeslag. IKEA biedt – indien nodig – kosteloos een vervangende montageset aan. Het gaat om commode/ladekast SUNDVIK met verstelbare plank.

Reacties