Monuta publiceert Top 10 uitvaartmuziek

Foto: Wim Meijer Fotografie

Avé Maria nummer één. Mieke Telkamp, jarenlang onaantastbaar koploopster, nog maar net in Top 10 met ‘Waarheen, waarvoor’.

Uitvaartverzorger Monuta heeft weer de jaarlijkse Top 10 uitvaartmuziek gepubliceerd. Wat blijkt is dat de Nederlanders nog steeds erg traditioneel zijn in hun keuze voor muziek bij een afscheid.

Net als vorig jaar bestaat de top-3 uit de nummers ‘Ave Maria’, ‘Time to say goodbye’ en ‘Mag ik dan bij jou’. De grootste stijgers binnen de top 10 zijn ‘My Way’ en ‘We’ll meet again’. Beide nummers zijn drie plaatsen gestegen naar respectievelijk plek vier en zeven.

Opvallend is de negende plaats voor Mieke Telkamp. Met haar ‘Waarheen, waarvoor’ had zij jaren achterheen de meest gedraaide ‘uitvaart-hit’ in handen. Inmiddels lijkt ’t er echter op dat ze langzaam uit de toptien wegzakt. De rol van Mieke Telkamp lijkt op dit moment overgenomen door Claudia de Breij, die met haar ‘Mag ik dan bij jou’ een vaste plaats heeft verworven in de Top-3.

6000 nummers
Om de Monuta uitvaartmuziek top 10 samen te stellen zijn ruim 6.000 nummers geanalyseerd die in 2018 zijn afgespeeld bij afscheidsdiensten van Monuta. De keuze voor muziek op een uitvaart is in de loop der jaren weinig veranderd. Sinds 2015, de eerste keer dat het onderzoek is uitgevoerd, zijn er zes nummers gelijk gebleven in de top 10.

Hieronder de complete Top-10

  1. Ave Maria – diverse uitvoeringen
  2. Time to say goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman
  3. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij
  4. My Way – Frank Sinatra
  5. ’n Trein naar Niemandsland – Frans Bauer
  6. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato
  7. We’ll meet again – Vera Lynn
  8. The Rose – André Rieu
  9. Waarheen, waarvoor – Mieke Telkamp
  10. Hallelujah – diverse uitvoeringen

Reacties

Cookieinstellingen