Motoren in Alkmaarse wielerbaan

Foto: Wim Meijer Fotografie

Stayers strijden op Wielerbaan Alkmaar om deelname aan Europese Kampioenschappen in Italië

Op donderdag 4 en 11 juli worden op de Wielerbaan Alkmaar de kwalificatiewedstrijden verreden voor deelname aan het Europees Kampioenschap stayeren dat van 24 tot en met 26 Juli wordt verreden in Pordenone Italië.

De derny- en stayersport is een klassieke en nostalgische tak van de (baan)wielersport waarbij renners ge-gangmaakt worden door een motor of derny. Achter de motor worden hoge snelheden gehaald, de stayersport is daardoor een mix van souplesse, snelheid en uithoudingsvermogen. Na twee 2e plaatsen is Nederlands kampioen Reinier Honig gebrand om dit jaar de titel op het onderdeel stayeren te pakken. Samen met gangmaker Jos Pronk zal hij er alles aan doen om op 26 juli de trui om de schouders te mogen ontvangen.

Kwalificaties EK Stayeren
In de zomermaanden wordt er voornamelijk op de buitenbanen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland gereden achter de motoren. Sportpaleis Alkmaar wordt door de stayers voornamelijk in het winterseizoen gebruikt. Maar de komende weken zullen de motoren gestart worden om uit te maken wie voor Nederland uitgezonden wordt naar het EK.

In een tweetal kwalificatiewedstrijden, op 4 en 11 juli, zal er in Alkmaar uitgemaakt worden welke 3 renners zich kunnen gaan opmaken voor het Europees kampioenschap stayeren. Naast favoriet Reinier Honig, die de wedstrijden aangrijpt als extra training in zijn voorbereiding op het EK, zullen onder andere Ocko Geserinck, Jeroen Kaldenbach, Luuk Jansen en Christian Kos uit gaan maken wie zich in Pordenone in de titelstrijd kunnen gaan mengen.

Meer informatie
U bent van harte welkom op 4 en 11 juli van 21:00 tot 22:00 om in Sportpaleis Alkmaar deze spannende strijd te komen aanschouwen. De toegang is gratis.

Reacties