Alkmaar: Zomer op het Plein-weekend 19 t/m 21 juli barstensvol theaterconcerten

Foto: Jaap Reedijk

Tijdens het Zomer op het Plein-weekend van 19 t/m 21 juli biedt TAQA Theater De Vest maar liefst vier gratis toegankelijke concerten.

Tijdens het Zomer op het Plein-weekend van 19 t/m 21 juli biedt TAQA Theater De Vest maar liefst vier gratis toegankelijke concerten. Op vrijdagavond 19 juli bijt singer-songwriter Peter van Rooijen het spits af met zijn liedjesprogramma ‘Liefde, dood en zwaartekracht’. Zaterdagavond 20 juli staat Ashton Brother Joost Spijkers op het podium met het theatrale concert ‘Spijkers II’ en zondag 21 juli is er soul, jazz en reggae van Ntjam Rosie en Rootsriders.

Getalenteerde liedjesschrijver

Het eerste liedjesprogramma van Peter van Rooijen en zijn band werd laaiend enthousiast ontvangen door pers en publiek en de Volkskrant rekent hem tot de getalenteerdste liedjesschrijvers van zijn generatie. Met Nederlandstalige teksten – recht voor z’n raap en toch poëtisch – bezingt hij op vrijdagavond 19 juli in ‘Liefde, dood en zwaartekracht’ o.a. de liefde en de dood. Zijn band vult de nummers perfect aan, met een volle, knallende popsound of juist klein en breekbaar. Peter is genomineerd voor de VSCD Cabaretprijs Poelifinario 2019.

Vurig temperament met Joost Spijkers Heb je de met de Poelifinario bekroonde voorstelling ‘SPIJKERS’ II van Ashton Brother Joost Spijkers nog niet gezien? Kom op zaterdagavond 20 juli naar het Canadaplein voor dit prachtige theatrale concert met een mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado. “Prachtig gespeeld, meeslepend verteld en fantastische muziek”, aldus de pers.

Ntjam Rosie en Rootsriders 

Het laatste jazzalbum ‘Breaking Cycles’ van de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) ontving louter lovende kritieken. Ze is graag gezien bij DWDD en trad o.a. op bij het North Sea Jazz Festival. De Rootsriders touren door Europa met hun Legend35 tour. Op zondagmiddag 21 juli brengt ze samen met de Rootsriders een ode aan het bekendste album van Bob Marley.

Meer informatie

 Zomer op het Plein vindt plaats t/m 11 augustus. Kijk voor het volledige programma van Zomer op het Plein op www.zomerophetplein.nl of haal de gratis flyer op bij o.a. TAQA Theater De Vest.

 

Reacties

Cookieinstellingen